La Ca Vietnamese Streetfood: Vietnamees genieten

Aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat vind je een nieuw pareltje genaamd La Ca Vietnamese Streetfood. Nou nieuw.. Je zou La Ca ook kunnen kennen van de foodtruck aan de Verlengde Visserstraat waar ze voorheen haar lekkernijen verkocht of de diverse foodfestivals die ze hiermee aandeed, maar sinds 17 augustus heeft ze deze verruild voor een vaste plek. Je kan haar vanaf nu vinden aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 20.

De conceptstore Holtbar die er voorheen inzat, is niet terug te herkennen. Misschien alleen door de plek van de bar. De bar is omhuld met bamboe en aan het plafond hangen blauw en geel gekleurde ballons, de kleuren van haar foodtruck. Als je verder loopt zie je de prachtige muurschildering aan de wand van een Vietnamees tafereel. De zaak is een gezellige mix van kleur en (heerlijke) geur.

Bestellen doe je hier aan de bar. Je krijgt dan een bestelbonnetje mee en deze wordt omgeroepen. Hoewel de zaak druk is, word je snel en vriendelijk geholpen. De kaart is een mix van warme en koude gerechten en diverse fingerfoods. Je kan dus de maaltijden zo groot of klein maken als jezelf wilt of je kiest allerlei kleine hapjes om te delen (of lekker allemaal zelf op te peuzelen).

Aangezien het lunchtijd is gaan wij voor de klassieker Bahn mi, een Vietnamese baguette met groente, pickles, paté, chili mayo en een vulling naar keuze. Daarnaast delen we de springrolls, ook hier weer volop keuze in vis, vlees of vega. De huisgemaakte ijsthee is een warme thee met ijs. Deze smelten gauw maar er wordt me al bij het brengen verteld dat ik altijd om meer ijs mag vragen. Deze details en de grote glimlach waarmee het eten haarfijn wordt toegelicht en nagebracht wordt, maakt bezoeken van La Ca tot een feestje, een heerlijk feestje welteverstaan.

La Ca Vietnamese Streetfood
Oude Kijk in ’t Jatstraat 20
9712 EH Groningen
tel: 0646304880
Facebookpagina

Openingstijden:
ma tm woe : 11:00 – 18:00 uur
do tm za: 11:00 – 20:30 uur
zo: gesloten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.