7 x Verrassende terrastips!

De temperaturen zijn aangenaam, de zon schijnt en dat betekent dat we weer lekker buiten kunnen zitten. Bijvoorbeeld ergens op een terras voor een lunch of diner of gewoon onder het genot van een drankje en een borrelhapje. Hierbij een zevental verrassende terrassen in de stad waar je heerlijk rustig kunt zitten. Enjoy!

Zondag Noorderplantsoen
In het mooie Noorderplantsoen bevindt zich Zondag. Ze serveren hier ontbijt, lunch, borrel en diner. Tussen het groen en met alleen voorbijkomende fietsers en wandelaars zit je hier heerlijk rustig. Ook dit terras biedt verschillende zitplekken. Zo heb je hoge tafels met barkrukken, houtentafels met bankjes, strandstoelen en lage tafels met stoelen met rugleuning. Combineer je bezoek aan Zondag bijvoorbeeld met een wandeling door het mooie Noorderplantsoen. Zondag is elke dag geopend van 11 tot 21 uur.
Kruissingel 1, Groningen, meer info

Gastro Bistro XO
Bij Gastro Bistro XO kan je terecht voor een kop koffie, lunch, diner of om een borrel te drinken. Het zit gevestigd in de Folkingestraat en heeft zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een terras. Achter is een buitenplaatsje waar je heerlijk beschut kunt zitten en als de zon schijnt kan het hier oplopen tot tropische temperaturen. Schijnt de zon al wel, maar zijn de temperaturen nog niet groots, ook dan is het goed toeven hier.
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11 uur tot 22 uur.
Folkingestraat 13, Groningen, meer info

Het Feithhuis
Midden in het centrum, aan het Martinikerkhof, ligt het Feithhuis. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, high tea, borrel en diner. Het terras bevindt zich aan de achterkant van het pand en heeft zowel plekken in de zon als in de schaduw. Je kunt er voor kiezen om aan een tafel te gaan zitten of heerlijk te loungen in de loungehoek. Elke dag geopend vanaf 10.30 tot 23 uur.
Martinikerkhof 10, Groningen, meer info

Stads- & terrascafé Pronk
Op de hoek van de Vismarkt en de Folkingestraat zit stads- & terrascafé Pronk. Het terras bevindt zich aan de achterkant van het pand en is zowel via de Vismarkt als via de Folkingestraat te bereiken. Het is een ruim terras en je kunt er zitten aan tafels, op een bank of in een loungehoek. Als het wat frisser wordt later op de avond, dan beschikt het terras over heaters en een haardje in de loungehoek om je warm te houden. Zondag en maandag geopend vanaf 11 uur en dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10 uur.
Vismarkt 56, Groningen, meer info

Prinsenhof
Midden in het centrum vind je hotel Prinsenhof. In dit prachtige monumentale pand kun je naast logeren ook heerlijk ontbijten, lunchen, high tea-en, borrelen in het grand café en dineren. Je loop het hotel binnen via een prachtige poort en loopt dan gelijk de binnentuin in. De binnentuin heeft ongeveer 100 zitplaatsen, met zowel plek in de zon als in de schaduw. Hier laat je de drukte van de stad echt even achter je. En als je hier dan toch bent neem dan ook zeker even een kijkje binnen. Het grand café gedeelte was in 1436 een fraterkerk en details van vroeger zijn nog steeds te zien. Ook is het leuk om even door het grand café naar de rozentuin te lopen aan de achterzijde van het gebouw.
Martinikerkhof 23, Groningen, meer info

Block&barrels
In een zijstraat van de Herestraat vind je Block&barrels. Hier kan je even een stop maken voor een lekkere lunch, of dineren om het shoppen mee af te sluiten. Maar natuurlijk kan je hier ook gewoon terecht om te borrelen of koffie te drinken. Als het lekker weer is kan je hier goed vertoeven op het dakterras. Maandag tot en met donderdag van 17 tot 2 geopend en van vrijdag tot en met zondag van 12 tot 2 uur.
Block&Barrels, Hoogstraatje3-5, meer info

DOT Groningen
Ben je lekker aan het zonnen op het stadsstrand van Groningen en krijg je zin in een drankje of een hapje? Ga eens op het terras van DOT zitten. DOT heeft een groot terras die ongeveer plek biedt aan 200 gasten. Je kunt bij DOT terecht voor koffie, lunch, een borrel of diner. DOT beschikt tevens over een 3D-koepelbioscoop, waar wekelijks films worden afgespeeld. Alle dagen geopend vanaf 12 uur.
Vrydemalaan 2, Groningen, meer info

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.