8 x Ontbijten

Steeds meer mensen ontbijten buiten de deur. Lekkere shakes, gezonde yoghurts, een eiergerecht of een belegde boterham. Aangezien wij het leuk vinden om iets anders te eten dan een ‘doorsnee’ ontbijt buiten de deur, hebben we een lijstje gemaakt van lekkere ontbijtplekken in Groningen, waarbij je keuze hebt uit meerdere gerechten.

Feel Good
Feel Good heeft huisgemaakte en vers bereide gerechten met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Hier vind je geen geraffineerde suikers en de producten worden ingekocht in de regio en zijn bij voorkeur biologisch. Voor het ontbijt kan je hier terecht voor smoothies, juices, shots, lekkere koffies, pancakes, bananenbrood en wisselende bowls. Feel Good is echt een gezonde hotspot in Groningen. Je kunt er vanaf 10 uur terecht, maar wil je graag in de middag ontbijten, dan kan dat ook, want ze hebben all day breakfast!
Meer over Feel Good

Feel Good Groningen 1

Wadapartja
Wadapartja heeft twee vestigingen in de stad, dat betekent keuze uit nog meer ontbijtgerechten. Zo kan je bij de Westerhaven terecht voor een ontbijt vanaf 8.30 tot 16 uur, denk hierbij aan wentelteefjes, yoghurt met huisgemaakte granola, een bowl met havermelk, fruit en anders lekkers en tot 10 uur kun je er kiezen voor een ontbijtje bestaande uit een verse jus, kop filterkoffie, luxe broodjes naar keuze met huisgemaakte jam en een gekookt eitje.

Bij het Zuiderdiep kan je doordeweeks vanaf 9 uur terecht voor een ontbijt, op de zaterdag vanaf 10 uur en op de zondag vanaf 11 uur. hier serveren ze onder andere pannenkoeken, een gepofte zoete aardappel met o.a. ei en feta, een spinazieavocadobowl, een huisgemaakte burger of een ontbijtplank voor twee. Ontbijten aan het Zuiderdiep kan tot 11.30.
Meer over Wadapartja

No. 25
Bij No. 25 gebruiken ze verse producten en pure ingrediënten. Naast dat je er terecht kan voor een ontbijt, serveren ze ook lunch en diner. Van 9 tot 12 uur kun je heerlijk ontbijten bij No. 25. Denk bijvoorbeeld aan wentelteefjes, een croissantje, pannenkoeken, omelet of huisgemaakte cruesli met yoghurt. Mocht je een keer zelf geen ontbijt willen maken en ook de deur niet uit willen? No. 25 bezorgd ook.
Meer over No.25

No. 25 Groningen 1

De Groene Stoel
De Groene Stoel heeft de toekomst centraal staan. Zo heeft het interieur hier een tweede leven gekregen, maken ze gebruik van enkel biologische en lokale producten en bieden ze een toekomst aan ‘nieuwe groningers’. Ontbijten bij de Groene Stoel kan van 10 tot 16 uur. Je kunt hier kiezen voor een heerlijke smoothiebowl, wentelteefjes of een eiergerecht uit de oven. De sfeer binnen is heel aangenaam en kleurrijk. Als het lekker weer is, kun je hier trouwens ook buiten zitten.
Meer over de Groene Stoel

De Groene Stoel Groningen 1

Tucano Coffee
Tucano Coffee bestaat wereldwijd en staat bekend om zijn koffie’s, maar daarnaast serveren ze ook ontbijt en lunch. Van maandag tot en met zaterdag je er terecht voor ontbijt vanaf 8.30 en op zondag vanaf 11 uur. Voor het ontbijt kan je kiezen uit verschillende wafels, een eiergerecht, pannenkoeken, English breakfast en yoghurt. Daarnaast serveren ze ook nog muffins en croissants. Ook online te bestellen, voor als je thuis wilt blijven.
Over Tucano Coffee

Tucano Coffee Groningen 1

Pernikkel
Pernikkel is zeker een hotspot voor velen. Bij Pernikkel zien ze eten als een sociaal en cultureel fenomeen dat mensen samenbrengt, eten vertelt een verhaal. Dagelijks vanaf 10 uur kan je hier terecht voor een ontbijt. Pernikkel serveert voor het ontbijt onder andere: american pancakes, wentelteefjes, gebakken ei, yoghurt, een bloody mary, English breakfast of havermout.
Meer over Pernikkel

Pernikkel Groningen 1

Bakkerij Blanche
Bakkerij Blanche zit midden in het centrum en is denk ik een van de weinige plekken waar je zo vroeg terecht kan voor je ontbijt. Doordeweeks zijn ze vanaf 7 uur geopend en in het weekend vanaf 8 uur. Dat is omdat de gasten van hotel Miss Blanche hier ook kunnen ontbijten. Je kunt kiezen voor verschillende croissants (bijvoorbeeld met huisgemaakte jam, met ham&kaas of naturel), eiergerechten, twee soorten yoghurt, bananenbrood en een koffie- of chocoladebroodje. Wil je het liever mee naar huis nemen om bijvoorbeeld je partner te verassen, dat kan ook!
Meer over Bakkerij Blanche

Bakkerij Blanche Groningen 1

P.S. koffie, thee en taart
De naam zegt het al een beetje, ze zijn vooral gericht op koffie, thee en taart, maar daarnaast serveren ze de gehele dag door ontbijt. Vanaf 9.30 zijn ze geopend en kun je genieten van huisgemaakte lekkernijen. Of je nu zin hebt in een compleet ontbijt, een bakje yoghurt met huisgemaakte granola, eggmuffin, fruittaart, bananenbrood of enkel een croissant, je bent bij P.S. aan het juiste adres. P.S. bezorgd ook ontbijt en taartjes aan huis.
Meer over P.S.

P.S. koffie, thee en taart Groningen 1

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.