9 x koffie in Groningen

Of je er je dag nou mee begint, tussendoor drinkt of als je er het liefst je maaltijd mee afsluit. Iedereen heeft zijn of haar favoriete koffiemoment. Wij hebben voor jou een lijst samengesteld waar jij naar toe kan voor een lekkere bak van dat zwarte goud

Black & Bloom
Laten we beginnen met de koning van de koffie, Black & Bloom. Als er iemand passie heeft voor de geuren & smaken van koffie is het wel de eigenaar van Black & Bloom. Laat je verrassen of juist adviseren door het toegewijde personeel. Naast je kopje koffie kun je genieten van de huisgemaakte baksels die op de toonbank staan.
Je gaat naar Black & Bloom voor goede koffie, je laat je laptop in de tas en laat je je meevoeren door de heerlijke smaken en een goed gesprek of een leuk boek. Geniet!
Black & Bloom, Oude kijk in ‘t Jatstraat 32

P.S. Koffie, thee & taart
Ze hebben een kleine naams- en interieursverandering ondergaan, maar zijn nog steeds te vinden op dezelfde plek aan de Oude kijk in ‘t Jatstraat. Het speelse interieur met de schommels vooraan en het vriendelijke personeel maken dit tot een fijne hang out. Laat je zeker ook verleiden door het lekkers wat ze hier maken. Met de geuren uit hun bakkerij vermengt met een vers gezette kop koffie kun je hier neerploffen voordat je je weer begeeft in de drukte van de binnenstad.
P.S. Koffie, thee & taart, Oude kijk in ‘t Jatstraat 24

Coffee Company
Ze hebben 2 plekken in de binnenstad van Groningen waaraan je aan de balie besteld. Ze hebben een ruime keuze aan koffies, koffiespecialiteiten en zoetigheden. Naast dat je er goed terecht kan voor een kop koffie, is dit ook een fijne werkplek. Dit is ook te zien aan de vele stopcontacten en opengeklapte laptops, maar met de rustige muziek op de achtergrond en enkele fauteuils kun je hier ook goed terecht als je even niet wilt werken.
Coffee Company, Carolieweg 33 & Oude Ebbingestraat 39

Simon Lévelt Café
Simon Lévelt staat al jaren garant voor kwaliteit. In hun café proef je deze kwaliteit en in de winkel, tegenover het café, kun je hun producten kopen voor thuis. Het café zit aan Oude kijk in ‘t Jatstraat en is een fijne plek om tussen het winkelen door even neer te vlijen en een kop koffie te drinken en weer door te gaan. Liever even geen koffie? Ze hebben ook een uitgebreid thee assortiment.
Simon Lévelt Café, Oude kijk in ‘t Jatstraat 2

Kaldi
Een plek waar ze de winkel en een café combineren is Kaldi aan de Westerhaven. Met mooi weer is er een terras buiten, maar ook binnen hebben ze een paar zitjes. Binnen zit je tussen de verschillende koffies, accessoires en espressomachines of andere koffiezetsystemen. Ze hebben hier de grootste sortering van Noord-Nederland vermelden ze op hun pagina. Dus wil je in een rustige sfeer van een kopje koffie en een krantje genieten en misschien daarna met je favoriete espressomachine naar huis, dan is Kaldi jouw plek.
Kaldi, Westerhaven 62a

Doppio
Ook deze koffiezaak heeft 2 locaties in Groningen. Dacht je bij Coffee Company al keuze te hebben, dat is bij Doppio niet anders. Ze zijn ruim opgezet met een licht interieur. Het is een plek waar je gezellig met vrienden kan zitten, een werkafspraak kunt hebben of alleen aan het werk kunt. Naast koffie, thee en fris, kun je hier ook terecht voor een taartje of lunch. Met voldoende personeel achter de balie, word je altijd snel geholpen.
Doppio, Brugstraat 6 & Gedempte Zuiderdiep 87a

Bartista
Als je vanaf het hoofdstation naar de binnenstad loopt, of andersom, dan heb je deze plek vast al eens gezien. Aan de Ubbo Emmiusstraat vind je Bartista. Een rustige espressobar voordat je je begeeft in de drukte van de Folkingestraat of van het Hoofdstation. Naast koffie serveren ze ook thee, lunch en andere lekkernijen.
Bartista, Ubbo Emmiusstraat 34a

World of Barista
Gevestigd in het mooie Grand Theatre vind je espressobar World of Barista. Dagelijks geopend tot 18 uur, maar ook voor een voorstelling aan kun je een heerlijk kopje koffie van ze krijgen. World of Barista is niet alleen een fysieke plek, maar online kun je binnenstappen in hun wereld. Dus ben je na het drinken van hun koffie fan geworden, koop dan hun koffie (online), een machine of ga voor een training/workshop.
World of Barista, Grote Markt 35

Tucano Coffee
Deze kleurrijke en relatief nieuwe spot vind je aan het eind van de Oude kijk in ‘t Jatstraat. Met het gekleurde logo in een zwarte omlijsting kun je niet om Tuscano Coffee heen. Binnen bestel je aan de bar. Neem naast je koffie ook eens een stuk cheesecake, want daar hebben ze ook verschillende soorten van. Grappig, ze hebben hier ook een Cannabis Coffee, een koffie met gecondenseerde melk en cannabissiroop. Laat je verrassen.
Tucano Coffee, Oude kijk in ‘t Jatstraat 52

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.