Bistro ‘t Gerecht: een heerlijke avond uit

Bistro ‘t Gerecht is te vinden in een prachtig historisch pand uit de 15e eeuw in de Oude Boteringestraat. De bistro maakt onderdeel uit van de NH Hotel Group en vanaf 2015 is Henrice Dijks hier chef kok. Sinds 2009 heeft de Michelin de bistro bekroond met een BIB Gourmand.

De bistro is ingericht in Franse stijl, met zitbanken langs de wanden, witte tafellakens en marmeren theelichthouders. Het geheel heeft een sjieke uitstraling en de sfeer die er heerst i aangenaam en ontspannen.

De menukaart bevat ‘a la carte’ gerechten, een ‘bistro menu’ bestaande uit driegangen of een ‘proeverij ‘t gerecht’, waarbij je kunt kiezen tussen vijf of zes gangen.

Wat ik nou echt een feestje vind als ik hier kom is om me gewoon geheel in de watten te laten leggen en te kiezen voor ‘proeverij ‘t gerecht all in’. Je krijgt dan zes gangen, inclusief wijn, koffie en friandises na. Wat je te eten krijgt is een verassing, wel word er rekening gehouden met allergieën en/ of wensen.

Bij het plaatsnemen aan tafel bestellen we een aperitief van het huis en wat water. Al snel daarna krijgen we een hapje om mee te beginnen. Beiden weten we al snel dat we ons willen laten verrassen en dan kan de avond echt beginnen.

De heerlijke en pure gerechten die passeren zijn ceviche van makreel, tongschar gebakken op de graat, een gepocheerd hennenei met truffel, gebakken ossenhaas met een jus van trompette de la mort en daarna komt de kaaskar. Hier mogen we elk drie kazen uitkiezen en dit wordt geserveerd met druiven, brood, noten en een compote.

Maar dan zijn we er nog niet, voordat we echt naar het nagerecht gaan krijgen we eerst nog een amuse met aardbeien, roos en champagne en daarna sluiten we de gerechten af met een nagerecht bestaande uit kokos en limoen. Alle gerechten werden begeleid door heerlijke wijnen uit verschillende landen. Om de avond af te sluiten bestellen we een kop koffie en krijgen hierbij huisgemaakte bonbons. Wat een feestje was dit.

Naast dat wij heerlijk hebben gegeten hebben wij ook een heerlijke avond uit gehad. Het personeel bij ‘t Gerecht is vriendelijk en aanwezig op de momenten dat het nodig is, de chef-kok komt zelf ook af en toe aan tafel om een gerecht toe te lichten.

Lijkt het je ook leuk om een keer bij ‘t Gerecht te eten, maar ben je niet zo’n grote en/of avontuurlijke eter, kies dan eens iets van de a la carte kaart. Het is absoluut een aanrader om hier een keer te eten.

Bistro het Gerecht
Bistro ‘t Gerecht
Oude Boteringestraat
439712 GD Groningen
Facebook
Instagram

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag van 18 uur tot 21.30.

Reserveer hier direct een tafel

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.