Block & Barrels : Vlees & Borrels

Verstopt, in een zijstraatje, tussen de Herestraat en de Gelkingstraat, vind je in een mooi, oud pand het vleeswalhalla van Groningen: Block & Barrels.

Bij binnenkomst zie je gelijk de droogkast met mooie stukken vlees. Linksaf hebben ze een ruimte waar gezeten kan worden voor het diner, maar daar stopt de pret niet. De grote zwarte trap brengt je verder het gebouw in. Boven aangekomen kun je je weg vervolgen over de krakend oude vloer. Rechtsaf kun je naar de toiletten, waar je onder weg nog verrast wordt door een klein nisje en op de wc’s de spiegel het lezen waard is, maar dat terzijde.

We volgen onze weg. Linksaf is waar de echte magic happened. Een smalle gang brengt je naar 1 van de eetruimtes (beneden, verder boven en buiten zijn er meer), de bar en kun je een blik werpen in de open keuken. En als klap op de vuurpijl vind je ook hier de deuren naar het grootse terras. Daar schreven wij al eerder over. (Link ). Genoeg ruimte zou je zeggen, maar in het weekend zitten ze vaak helemaal vol. Reserveren is slim!

Maar genoeg geklets over het gebouw. Waar je hier echt voor komt is het overheerlijke eten, de lekkere drankjes en fijne sfeer. De eigenaren hebben hier samen met het personeel een heerlijke hotspot neergezet. Ze zijn 7 dagen per week geopend voor diner en vrijdag tm zondag serveren ze ook lunch.

De kaart is een feest voor de vleesliefhebber. Je komt hier echt komt voor het vlees & de heerlijke bijgerechten, maar er is ook aan de vegetariër gedacht. De mensen in de keuken toveren het prachtige stuk vlees (van de Marktslager) of elk ander gerecht om tot een feestje op het bord en in je mond. Verschillende cuts (delen) van de koe kun je hier krijgen, denk bijvoorbeeld aan de bavette of de biefstuk. Maar ze hebben ook de dry aged cuts oftewel de stukken die in een speciale droogkast hangen en drogen, waardoor hun smaak intenser en hun structuur malser wordt. Mocht je na de drankjes, het vlees en de bijgerechten nog niet vol zitten, dan hebben ze een kleine, maar zeer fijne toetjeskaart.

Feestje compleet zou je zeggen, maar bij goed eten en goed drinken hoort ook goede muziek moeten ze gedacht hebben en daarom vind je vrijdag en zaterdag ook een dj bij Block & Barrels. En naast de muziek worden ook verschillende voetbal- en rugbywedstrijden uitgezonden op schermen. Bij grotere evenementen, denk aan WK & EK, hebben ze ook een groot scherm buiten inclusief tribune. Dat wordt snel eens naar Block & Barrels! Thank us later 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.