Proeflokaal MOUT: Nederlands biercafé

Soms stap je een café binnen, of een proeflokaal ;-), en voel je je gelijk op je gemak. Proeflokaal MOUT is zo’n plek. Een eigentijds café vol planten en rustige kleuren op de muur, maar die aanvoelt als een bruincafé. Je vindt er de spelletjes in de kast en houten kozijnen, maar niet de kleedjes op tafel en de dikke doorrookte gordijnen.

MOUT is een plek gewijd aan bier, Nederlands bier welteverstaan. Ze hebben een uitgebreide selectie aan bieren van Nederlandse brouwerijen vanuit het gehele land. De gevouwen, papieren kaart vind je op iedere tafel en na het uitvouwen sta je voor de (onmogelijke) keuze: Wat gaat het worden? Als kiezen van de kaart nog niet ingewikkeld genoeg is, zijn er ook een aantal bieren op de tap. Vind je kiezen te lastig of je weet (nog) niet welk bier je lekker vindt? Dan helpt het personeel je graag uit de brand. De kaart kennen ze van top tot teen en ze weten altijd een passend biertje te vinden.

Ook leuk, naast het proeflokaal hebben ze ook een klein winkeltje met biertjes waar je dinsdag tm zondag van 15 tot 22 uur biertjes kan kopen voor mee naar huis.

Als je niet van bier houdt kun je bij MOUT ook terecht. Ze hebben een leuke selectie aan frisdranken (niet de standaard cola/sinas/7up), maar ook rode, witte en rosé wijn en een paar stevigere borrels als whiskey, jenever en likeuren om de middag en avond mee door te komen. De selecte aan hapjes is klein maar fijn. Kiezen kun je uit o.a. een broodje met smeersels, een kaasplank of worstplank of warme gehaktballetjes.

MOUT is een fijne hangplek als je even een biertje wilt drinken na je werk, als je ‘s avonds af wilt spreken met vrienden of een eerste date hebt. Want ook bij dat laatste kan MOUT assisteren in de vorm van MOUT Matcht. Voor nu lijkt het een eenmalig succes, maar wie weet ontmoet jij je droomman of droomvrouw wel bij MOUT. Waar Nederlands bier en een proeflokaal al niet voor kunnen zorgen. Proost!

Proeflokaal Mout
Gedempte Zuiderdiep 53
9711 HB Groningen
Tel: 050 204 1350
Mail: info@proeflokaalmout.nl

Openingstijden:
Dinsdag tm zondag vanaf 15 uur
Reserveren niet mogelijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.