Gastro Bistro XO: lunchen, borrelen en heerlijk dineren

Gastro Bistro XO zit gevestigd in de Folkingestraat in Groningen. Vlakbij de Vismarkt en op +/- 10 minuten loopafstand vanaf het station. Wij gingen een kijkje nemen!

Jung Kuijer en Pascal Wassenberg opende in 2015 de deuren van XO lunch, borrel en diner. Een paar jaar later is deze naam gewijzigd naar Gastro Bistro XO. Binnen is gebruik gemaakt van veel hout en een mooie diepgroene kleur voor op de muren en voor de bekleding van de stoelen en banken. Het is leuk aangekleed met verschillende planten, bloemen, een oude plaat van de Folkingestraat en sfeerlampen boven de bar.

Bij binnenkomst kijk je richting de open keuken. Zo kunnen ze in de keuken makkelijk contact hebben met de gasten die binnen komen en het bedienend personeel. En het is als gast natuurlijk altijd leuk om even de keuken in te kunnen kijken. Je zit gezellig bij Gastro Bistro XO en de tafels staan op een fijne afstand van elkaar.

Ze koken met de seizoenen mee en het vijfgangenmenu wisselt om de 7 weken. Het menu bestaat meestal uit gerechten met vis en vlees, maar eet je liever vegetarisch dan hebben ze het vijfgangenmenu ook in de vegetarische variant. Natuurlijk is het ook mogelijk om wat van de à la carte kaart te bestellen.

Wij waren er op een vrijdagavond en begonnen de avond met een heerlijk glas bubbels. We besloten om voor het vijfgangenmenu te gaan en kregen om mee te beginnen een broodje met wat boter en olie en daarna het eerste gerecht: zalm, komkommer, wakame, noodle en radijs. De tweede gang was een kalfsrosbiefsalade met miso, gember, watermeloen en aardpeer. Daarna volgde de vis van de dag met kerrie, tomaat, hollandse garnaal en selderij.

Als vierde gang de biefstuk gado gado met pinda, bloemkool, rijst en seroendeng, waarnaar wij besloten om voor het nagerecht nog kaas te nemen en sloten af met het frisse dessert van mango, passie, kiwi, kokos en meringue. Bij elke gang kregen we een heerlijk glas bijpassende wijn.
De bediening is ook erg prettig en vriendelijk. Ze zijn er wanneer je graag wat wilt drinken, maar storen niet.

Bij Gastro Bistro XO kun je heerlijke en creatieve gerechten verwachten, heerlijk lunchen tussen het winkelen door, maar ook gewoon terecht voor een lekkere kop koffie (met een tony chocolony mini!!) of borrel.
In de zomer kun je hier ook lekker in de binnentuin zitten.

Gastro Bistro XO
Folkingestraat 13
9711 JS Groningen
Facebook
Instagram

Openingstijden
Dinsdag tot en met zaterdag van 11 uur tot 22 uur.

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.