Grand Café Prinsenhof: rust en historie

Op enkele meters van de Martinitoren, aan het Martinikerkhof 23, bevindt zich de Prinsenhof. Voorheen gebruikt als ziekenhuis voor Franse militairen, maar ook als marechausseekazerne en vanaf 1945 bood de Prinsenhof onderdak aan RTV Noord. Daarna is het getransformeerd en geopend als hotel, restaurant en grand café in 2012. Prinsenhof Groningen wordt geleid door Wessel Zijp, Johannes Jacobs en chefkok Gabriël van der Wal. 

Vanaf het Martinikerkhof loop je door een prachtige monumentale poort de Prinsenhof binnen. Het Grand Café van de Prinsenhof is centraal gelegen in het monumentale complex en bevindt zich in een voormalige fraterkerk uit 1436. De ruimte bestaat uit een lager en een hoger zitgedeelte. De plafonds zijn hoog en met glas in lood en metershoge ramen ademt de ruimte historie. De ruimte heeft een eigentijdse inrichting met koningsblauwe gordijnen en fauteuils, houten tafels, een kroonluchter en een eigentijds bar. Naast dat je binnen heerlijk kunt genieten in een ontspannen chique sfeer, kan je ook heerlijk rustig zitten in de binnentuin.

In het Grand Café kan je terecht voor een ontbijt, koffie, lunch, high tea, diner of een borrel/cocktail. Zo heb je er de gehele dag door ruime keuze uit lekkernijen, hapjes of gerechten. Enkele gerechten die je niet vaak ergens anders tegen komt zijn bijvoorbeeld de egg florentine, de egg benedict, een halve kreeft of oesters. Om de lunch of diner af te sluiten, of gewoon voor bij de koffie hebben ze ook heerlijk huisgemaakte lekkernij uit de patisserie.

Wil je de lunch even laten zakken? Dan kun je via de achterzijde naar de Prinsentuin lopen. Een prachtige tuin die bestaat uit onder andere een rozentuin, een kruidentuin en een gedeelte met berceaus. Daarnaast hangt er in de tuin aan de muur bij de Turfsingel een zonnewijzer. Hier kun je heerlijk rondlopen en genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Prinsenhof Groningen 07

Het Grand Café is een heerlijke plek om naar toe te gaan. Een prachtige locatie, heerlijk eten, midden in het centrum en toch even weg uit de drukte van de stad.

Prinsenhof Groningen 08

Prinsenhof Groningen
Prinsenhof Groningen
Martinikerkhof 23
9712 JH Groningen
Facebook
Instagram

Openingstijden
Prinsenhof Grand Café is elke dag geopend
Lunchkaart > van 11.30 – 17.00 uur 
Dinerkaart > van maandag tot en met zaterdag van 17.30 – 21.30 uur
                       op zondag van 17.30 – 20.30 uur
Ontbijt 
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 10:00 
Zaterdag, zondag en feestdagen van 08:00 tot 11:00
High Tea
Dagelijks van 14.30 tot 17 uur
Cocktailbar
Donderdag tot en met zaterdag van 17 tot 21.30

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.