Het Concerthuis: Eten, drinken, chillen, repeat

Processed with MOLDIV

Halverwege de Poelestraat, tegenover de kruising met de Peperstraat, vind je een heerlijke chillplek, waar je de hele dag wilt eten, drinken en hangen. Deze plek is Het Concerthuis.

In het voormalig bioscooppand bevindt zich nu alweer jaren Het Concerthuis. Een lange, relatief smalle, zaak waar buiten altijd het terras staat en waar het binnen aangenaam warm is in de winter en relatief koel in de zomer. Als je binnenstapt zie je gelijk rechts een ruimte met zowel lage tafeltjes, voorin een plekje met fauteuils en langs de zijkant een hoge tafel (voormalig deur) met bank en krukken. En de bar, daar loop je eigenlijk gelijk op af. De bar sluit het voorste gedeelte grotendeels af van het achterste gedeelte. Achterin vind je eigenlijk dezelfde eclectische/Berlijnse sfeer. De keuken aan de rechterkant is omlijst met kozijnen. Zowel achterin als halverwege vind je banken en zachte stoelen. Maar het merendeel bestaat uit schoolse stoelen en tafels, of deuren die zijn omgedoopt tot tafel.

Ook de kaart is een leuk, afwisselend feestje. Ze serveren hier ontbijt, lunch, diner & zoet en alles de hele dag door. Dus waar je zin in hebt, daar kun je voor gaan ongeacht het tijdstip. Daarnaast werken ze hier met het principe “Sharing is caring”, dus delen is lief (maar hoeft natuurlijk niet) En zowel aan de vleesetende als de vegetarische of veganistische mens is gedacht want ze hebben van alles. Mocht je nou niet kunnen kiezen, ga dan voor een tafeltje vol en je krijgt van alles.

De drankenkaart is, zoals je misschien al verwacht, net zo leuk. Duitse frisdranken sieren de kaart, net als huisgemaakte variaties, maar vergeet zeker de G&T’s (gin & tonic) en de bieren niet. Deze hebben ze in allerlei soorten en maten. En er is een Secret Stash… Sst.

Maar daar houdt de pret zeker niet op. Mocht je bijvoorbeeld teveel pret gehad hebben de zaterdagnacht en mogelijk wat brak zijn, dan is ook Het Concerthuis daar om je de zondag erna te redden. Zij hebben namelijk al sinds jaar en dag De Brakke Brunch. Van half 11 tot 3 kun je je zondag te goed doen aan allerlei lekkers om zo je katerpijn wat te verzachten.

Liever een spelletje doen? Ook dat kan. Ze hebben een uitgebreide lijst met spelletjes inclusief tijdsduur. Mocht het gesprek met je date dus niet zo vlotten of ben je met een groep vrienden wel in voor een leuk spelletje. De keuze is reuze.

Het Concerthuis is dus eigenlijk zo’n plek waar je niet weg hoeft te gaan. Voor eten, drinken en vermaak is gezorgd, de sfeer is er goed en ze zijn ook nog eens dagelijks geopend vanaf 10 uur en gaan op z’n vroegst om 1 uur ‘s nachts weer dicht. Nee, wij gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet!