9 x High tea in Groningen

Naast ontbijt, lunchen en brunchen kun je er ook voor kiezen om wat later op de dag, of gewoon tijdens de lunch, ergens heen te gaan voor een high tea of een afternoon tea. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met plekken in Groningen waar je terecht kunt.

Grand Café Prinsenhof
De Prinsenhof is al eens eerder voorbij gekomen op onze blog (je leest het hier). Maar ook in dit lijstje verdient de Prinsenhof een plek. In het Grand Café van de Prinsenhof kun je namelijk dagelijks van 14.30 tot 17 uur terecht voor een afternoon tea of een high tea. Bij de afternoo0n tea krijg je naast een potje thee, een quiche en soepje, sandwiches, scones en een selectie van zoete lekkernijen. En bij de high tea krijg je als extra toevoeging een glas cava.
Meer info over de Prinsenhof

High tea Prinsenhof1

‘t Feithuis
Ook ‘t Feithuis hebben we al eens benoemd in een lijstje. Hier kun je dagelijks terecht van 10.30 tot 15.30 voor de high tea. Waar het gebruikelijk is om de high tea pas na de lunch te serveren, kan het hier al voor of tijdens de lunch. Bij ‘t Feithuis heb je verschillende opties om uit te kiezen, zie hier.
Meer informatie over ‘t Feithuis

High tea 't Feithuis1

Brownies & downies
In de Oosterstraat zit de Brownies & downies van Groningen. Van maandag (12 – 17 uur) tot en met zaterdag (9.30 tot 17 uur) kun je hier een high tea voor gevorderden nuttigen. Deze bestaat namelijk uit vier gangen, waarbij je bij elke gang iets hartigs en iets zoets krijgt. Echt een feestje!
Meer informatie over Brownies & downies

High tea Brownies&Downies1

Brasserie Midi
In de Folkingestraat zit Brasserie Midi. Hier kun je terecht voor een kop koffie, lunch, borrel of diner. Maar ook voor een high tea! Vanaf 2 personen bestel je een high tea bestaande uit: mini gebakjes, kleine clubsandwiches met kip en zalm, seizoens-soepje, scone en muffin met mascarpone en seizoensjam, mini crème brûlée en onbeperkt fairtrade- biologische thee van Peeze. Daarnaast kun je de high tea uitbreiden met een glas bubbels.
Brasserie Midi is geopend op dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.30, zaterdag vanaf 11 uur en zondag vanaf 12 uur.
Meer informatie over Brasserie Midi

The chocolate company
New in town! In de Oude Ebbingestraat zit deze leuke nieuwe zaak, waar je zowel chocolade kunt kopen als ter plaatse kunt nuttigen. Daarnaast kun je er lunchen of gewoon terecht voor een lekker kopje koffie. Een high tea is te reserveren vanaf 2 personen en kan dagelijks besteld worden; maandag van 9.30 tot 18, dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18, zaterdag van 9 tot 17 en zondag van 10 tot 17 uur. Bij een high tea kun je denken aan heerlijke taartjes, fruit, bonbons, sandwiches en toastie. Als je een ontzettende chocolade freak bent dan kun je ook kiezen voor de high choc, dan krijg je er nog een warme chocolade en chocoladefondue bij.
Meer informatie over The Chocolate Company

High tea Chocolate Company 1

Brasserie Schimmelpenninck huys
Gevestigd in een hotel in de Oosterstraat heb je Brasserie Schimmelpenninck huys. In de Brasserie kun je terecht voor een high tea deluxe, bestaande uit onbeperkt luxe thee soorten, Groninger Mosterdsoep, collectie van Huysgemaakte zoete lekkernijen, selectie van hartige sandwiches op brood uit het Bourgondisch Broodhuys en zelfgemaakte bonbons uit eigen bakkerij. Dit kun je uitbreiden met een glas prosecco.
Meer informatie over Brasserie Schimmelpenninck huys

High Tea Schimmelpenninckhuys1

Land van kokanje
In de Oude Boteringestraat zit het Land van Kokanje. Van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 11 tot 22.30 en op zondag van 12 tot 21.00. Vanaf 2 personen kun je hier een high tea bestellen, bestaande uit een soepje, verschillende huisgemaakte zoetigheden, hartige sandwiches een snack en natuurlijk onbeperkt thee.
Meer informatie over het Land van Kokanje

High tea Land van Kokanje1

Toet
Toet zit aan de Ubbo Emmiusstraat, nabij het station. Ze zijn geopend op zondag & maandag van  12.00 – 17.30 en van dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.30. Bij Toet serveren ze een driegangen high tea; eerst een zoete gang met een selectie van lekkerste gebakjes. De tweede gang is scones met clotted cream, lemon curd en jam. En tot slot een hartige gang met hartige taart. Bij iedere gang serveren ze een bijpassende thee. Heb je iets minder tijd? Dan serveren ze ook een kleine high tea, bestaande uit scones, een selectie van onze lekkerste gebakjes en een pot thee.
Meer informatie over Toet

High Tea Toet1

Choc world
in de Oude Boteringestraat zit Choc world, een perfecte plek voor chocoladeliefhebbers. Van maandag tot en mat zaterdag geopend vanaf 9.30 en zondag vanaf 12 uur. Een high tea bestaat uit Chocoladefondue met vers fruit, een glas prosecco of verse jus d’orange, chocoladeverrassingen (bijvoorbeeld cake of koek), brownie, huisgemaakte chocoladesnoepjes en een glas chocolademelk.
Meer informatie over Choc world

High Tea Chocworld1

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.