11x Italiaans in Groningen

Antipasti, pizza, pasta of risotto. Iedereen heeft wel een favoriet Italiaans gerecht. En daarom deze keer een lijstje met 11 Italiaanse restaurants in Groningen.

Buurman & Buurman
Pizza! Ja, hier maken ze heerlijke pizza’s. Met twee locaties in de stad, kun je bijna altijd terecht. Aangezien ze graag de beste pizza’s in Groningen maken, doen ze niet aan een ellenlange waslijst met pizza’s, maar hebben ze alvast een voorselectie gemaakt. Ze hebben vegetarische pizza’s, vegan pizza’s en vis- en vlees pizza’s. Daarnaast bieden ze een pizzabodem van spelt aan (één dag van tevoren te bestellen). De pizza’s worden gemaakt in een Italiaanse steenoven. Ook hebben ze enkele antipasta’s en desserts voor na. Ze zijn geopend van woensdag tot en met zondag. Kies jij voor de locatie aan de Rodeweg of die aan de Friesestraatweg?
Meer info over Buurman & Buurman

Buurman&Buurman Groningen01

Da Vinci
Naast een menukaart met antipasti, vlees, vis, pasta en pizza, serveren ze hier ook een wisselmenu. Al 25 jaar is Da Vinci een begrip in Groningen waarbij de Sardijnse keuken de boventoon voert. Ze zitten gevestigd aan de Turfsingel en zijn geopend van dinsdag tot en met zondag (pas op in januari en februari is dit van woensdag tot en met zondag).
Meer info over Da Vinci

Osteria Da Vinci Groningen01

Da Carlo
Al sinds 1981 heet het Italiaanse restaurant aan het Gedempte Zuiderdiep Da Carlo. Sinds 2003 bestiert Farshad de zaak. Da Carlo zit gevestigd in een pand met een monumentale gevel, zo zijn er tegels te zien met vruchten erop. Vroeger zat hier namelijk ‘De Hollandsche Groentewinkel’. Je hebt hier genoeg keuze; pizza, pasta, lasagne en vanaf 4 personen serveren ze ook een drie of viergangen menu. Ze zijn zeven dagen in de week geopend vanaf 16.30.
Meer info over Da Carlo

Da Carlo Groningen01

Capricio
Sinds 1983 is Capricio een Italiaans restaurant in Groningen. Gevestigd aan de Vismarkt, midden in het centrum. Ook dit is een Italiaan met verschillende vlees- en visgerechten, pasta’s en pizza’s. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende drie- of viergangen menu’s. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 16 uur tot en met 22 uur.
Meer info over Capricio

Capricio Groningen01

47 Anno Domini
Sinds januari 2019 zit dit moderne Italiaanse familiebedrijf gevestigd aan de Rademarkt. Naast een restaurant, hebben ze ook een wijnbar. Het is erg sfeervol ingericht, met groene, rose en gouden tinten.
De menukaart is overzichtelijk en je kunt hier kiezen uit enkele antipasti, voorgerechten en hoofdgerechten. Wat ook leuk is, is dat ze een eigen wijnhuis in Italië hebben en de wijnen hier serveren.
Ze zijn geopend van de dinsdag tot en met de zondag van 17 uur tot middernacht.
Meer info over 47 Anno Domini

47 Anno Domini Groningen01

Il Sogno
Aan het Schuitendiep zit deze Italiaan, waar je allerlei Italiaanse gerechten kunt eten. Denk aan pasta’s, pizza’s en verschillende vlees en visgerechten. Ze hebben een uitgebreide kaart en dus voor ieder wat wils. Het restaurant heeft een rustige uitstraling. Maandag en zondag geopend van 17 tot 21.30 en woensdag tot en met zaterdag van 17 tot 22 uur.
Meer info over Il Sogno

il Sogno Groningen 01

Gustatio
Misschien wel het kleinste restaurant in dit rijtje, maar niet de minste. Midden in het centrum, aan de Oosterstraat zit Gustatio. Hier kun je kiezen uit een overzichtelijke kaart. Enkele antipasti, enkele klassieke en enkele verse pasta’s, enkele lasagna’s, enkele gnocchi’s en enkele nagerechten. Je kunt hier terecht op maandag van 13 tot 23, van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 23 en op zondag van 13 tot 23. Reserveren is aan te raden.
Meer info over Gustatio

Gustatio Groningen01

Bocaccio
Bij Bocaccio worden klassieke Toscaanse gerechten geserveerd. Zoals bij de meeste Italiaanse restaurants in dit lijstje worden soortgelijke gerechten geserveerd. Echter, hier hebben ze geen pizza’s. Wel kun je hier de avond beginnen met oesters of verschillende antipasti. Naast de a la carte kaart kun je hier ook kiezen uit verschillende menu’s. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 16 uur.
Meer info over Bocaccio

Bocaccio Groningen01

Italia
Sinds 1976 zit pizzeria Italia gevestigd in de Kleine Pelsterstraat. Ze serveren hier naast pizza’s, verschillende vlees, vis en pastagerechten. Je kunt hier dagelijks tussen 16 en 22 uur eten.
Meer info over Italia

Italia Groningen01

Napoli
Ook wel bekend als studentenpizzeria en ‘veel voor weinig‘. En ook hier zijn weer dezelfde verschillende Italiaanse gerechten te bestellen. Ze zitten aan de Astraat en zijn dagelijks geopend van 16.30 tot 22.30.
Meer info over Napoli

Napoli Groningen01

Lo Stivale
Lo Stivale is sinds 1982 een begrip in de Nieuwe Ebbingestraat. Hier werken ze volgens de principes van de traditionele Toscaanse keuken. Naast een groot aantal à la carte gerechten, serveren ze hier ook een aantal menu’s. Zo kun je kiezen, voor 3-, 4- of 5- gangen menu, voor een 7 gangen proeverijmenu of een 4 gangen menu met twee flessen wijn inbegrepen.
Ze zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 17.30 tot 21.30.
Meer info over Lo Stivale

Lo Stivale Groningen01

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.