Konbu Streetfood: Zuid-Oost Aziatisch genieten.

Aan het eind van de Oosterstraat vind je een klein uithangbordje met daarnaast een groot raam, het is de lange, smalle zaak Konbu Streetfood. Als je door het kleine tochtgangetje naar binnen loopt, stap je het strak ingedeelde interieur binnen. Links een lange grijze muur en rechts een witte waaraan schilderijen, kratjes en polaroids hangen, deze geven de zaak een speels accent, terwijl de stoelen, tafels en banken netjes in rijen staan opgesteld.

Op elke tafel staan de kleine emmertjes met servetten en eetstokjes al klaar. Daarnaast vind je de Sriracha en de Hoisinsaus, ook een chili olie en chilikruiden. De basis staat dus alvast voor je klaar en ook het menu vind je alvast op tafel. Nu kan het kiezen beginnen.

Laten we beginnen met de drankjes. Naast de gebruikelijke verdachten (cola, koffie en thee) vind je ook spannende warme & koude Aziatische drankjes en leuke biertjes en wijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Yuzu tea, een sparkling calpis of een pruimenwijn?

Gekozen? Dan komt de volgende hindernis, want welk eten ga je bestellen. Voor de lunch kun je gaan voor een lunchdeal of kiezen van de reguliere kaart. Die kaart hanteren ze de hele dag. Je vindt er “grote” gerechten als een Pho (Vietnamese soep), Ramen (noodle soep), Bun (Vietnamese Salade) of Tom Yam (Thaise soep). Maar vergeet zeker hun snacks niet. Ideaal om ernaast te eten of juist alleen maar voor te gaan. Denk aan een Bao Wow (een gestoomd broodje met buikspek), Octopuss (gefrituurde inktvisballetjes) of Anything (rijstvellen gevuld met groenten, vermicelli en tofu)

Ook handig, ze hebben overal in de zaak stopcontacten zitten. Dus mocht je er nou met vrienden komen, alleen of met een werkafspraak, je telefoon of laptop kan je er opladen 😉 Konbu Streetfood, een plek waar je de hele dag kan snacken/eten, drinken en werken. Gewoon gaan, je zal er geen spijt van krijgen.

Konbu Streetfood
Oosterstraat 10
Dagelijks geopend vanaf 11:30 uur
Tel: 050 364 11 02
Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.