L.A Pizza Fritta: Gefrituurde pizza

Als je met enige regelmaat over de rotonde Hereplein fietst, dan heb je daar vast dat leuke tuinhuisje wel zien staan, daar in het hoekje, bij de Herebrug. Als je nog geen pitstop hebt gemaakt om te kijken of, nog beter, te proeven wat ze daar hebben, dan zullen wij je uitleggen waarom je dat nu juist wel eens zou moeten doen. L.A Pizza Fritta, een pizza-ervaring die je nergens anders in Groningen krijgt.

Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je wil gaan lunchen of snacken, maar het is zeker een bezoekje waard. Het kleine tuinhuisje krijgt steeds meer aankleding. Stond er eerst alleen nog het huisje, met links, op de buitenkant, het menu geschreven. Ze hebben nu ervoor een grasmatje, 3 hoge tafels met hoge stoelen en parasols. Dus ook op een warme dag zit je daar goed beschut en met zoveel verkeer voor je neus, raak je niet uitgekeken.

Foto: Instagram L.A Pizza Fritta

Gelijk bij aankomst word je vriendelijk begroet door, zoals hij zichzelf voorstelt, Lorenzo. In het Engels met, wat vermoedelijk, een Italiaans accent is, helpt hij je. Hij laat je rustig het menu bekijken, zorgt dat het je aan niks ontbreekt en maakt een gezellig praatje terwijl je wacht.

De keuze is niet reuze, maar dat is geen enkel probleem. Het zorgt voor een mooi overzichtelijk menu en, naast de espresso en cheesecake, kun je nog kiezen uit een kleine selectie fris. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de Pizza Fritta, oftewel de Gefrituurde Pizza. Voor een heel klein prijsje krijg je enorm veel waar voor je geld. De grote, dubbelgeslagen pizza gevuld met de vulling naar keuze is heerlijk én vullend.

Dus waar wacht je nog op? Ga bij ze langs, maak een praatje en eet lekker. Woensdag t/m zaterdag zijn ze vanaf 12 uur geopend tot half 8 (behalve op zaterdag, dan is het 7 uur). Woon je niet in de buurt of kom je er niet langs? Dan kun je het ook laten thuis bezorgen! Geen reden dus om het niet even te proeven. Graag gedaan 😉

Foto: Instagram L.A Pizza Fritta

L.A Pizza Fritta
Rotonde Hereplein

Openingstijden:
Zondag t/m dinsdag gesloten
Woensdag t/m vrijdag: 12:00 – 19:30
Zaterdag: 12:00 – 19:00

Facebook & Instagram

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.