#lekkervreemd: Sociaal dineren

Soms ben je ergens bij aanwezig en dan word je zo blij verrast, dat je niet anders kan dan erover schrijven en het met de wereld delen. Zaterdag 28 februari was ik, Renee, aanwezig bij #lekkervreemd – We’re going to iPizza. Een pizza avond georganiseerd door #lekkervreemd in De Loods.

Maar wat is #lekkervreemd? En wat maakte deze avond nou zo leuk? #lekkervreemd is ontstaan vanuit een project van stichting VanHarte: Nieuwe Bazen. 15 Jongeren tussen de 18 en 27 jaar hebben een traineeship Sociaal Ondernemen gevolgd en van daaruit is #lekkervreemd ontstaan.

#lekkervreemd is een sociale onderneming waarbij onbekenden samen met elkaar dineren. Online kun je een kaartje kopen voor jezelf of voor jezelf en iemand anders en daarvoor krijg je een 3 gangen diner, in dit geval heel veel pizza, en de kans om eens met de ander in gesprek te gaan.

Normaal ga je met je eigen vrienden of familie uit eten, blijf je in je eigen bubbel en spreek je niemand daarbuiten. #lekkervreemd doorbreekt dit. Je komt met mensen aan tafel die je niet kent en door middel van een ijsbreker, gesprekskaarten of gewoon een open blik kom je met de ander in contact. Na de eerste gang wordt er opgeroepen om te wisselen en schuif je op die manier weer bij anderen aan.

Het is een avond waarbij je lekker te eten krijgt, een ervaring opdoet en nieuwe mensen leert kennen. Met sommigen heb je een klik of een diep gesprek en met de ander praat je over je lievelingseten of een gekke hobby. Het leuke is dat je van tevoren niet weet wie je gaat ontmoeten en welke gesprekken je gaat voeren. Een avond vol verrassingen waarbij je zowel fysiek als geestelijk verzadigd naar huis gaat.

Lijkt dit jou nou ook wel wat? Iets wat ik heel goed begrijp. 😉 Hou hun socials (Instagram & Facebook) dan in de gaten, abonneer je op de nieuwsbrief of check hun website. Het eerstvolgende diner is bij Wadapartja Westerhaven zaterdag 28 maart. Maak dat mee!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.