13 x Lunch en diner in het zuiden van de provincie Groningen

Groningen stad heeft veel te bieden, maar het is ook leuk om eens de provincie in te gaan en een bezoekje te brengen aan een dorp in de buurt van Groningen. Zo kun je op een mooie dag bijvoorbeeld een wandeling maken in het Quintusbos, Noordlaarderbos, de Appelbergen of bij het Hoornse Meer, Paterswoldsemeer, Zuidelaardermeer of Drentsche AA. Maar je kunt ook gewoon een dagje gaan shoppen in Haren. Hieronder een lijstje met restaurants in het zuiden van de provincie Groningen.

Beachclub Kaap Hoorn
Beachclub Kaap Hoorn is gelegen tussen Groningen en Haren aan het Hoornse Meer. Je kunt hier de hele dag bestellen van de all day long kaart. Dus na een wandeling om het Hoornse meer kun je hier heerlijk neerploffen om op te warmen en te genieten van iets lekkers. Ze zijn geopend van maandag tot en met donderdag vanaf 11.30 en op vrijdag tot en met zondag vanaf 10 uur.
Beachclub Kaap Hoorn
Kaapse Baan 1
9752 XP Haren

Meer info over Beachclub Kaap Hoorn

Beachclub Kaap Hoorn Groningen01

Paviljoen van de Dame
Paviljoen van de Dame is een beetje verstopt vanaf de weg, maar duidelijk aangegeven met borden. Het is prachtig gelegen aan het Paterswoldsemeer en daarbij een heerlijke plek om even te rusten na een wandeling of fietstocht. Of gewoon natuurlijk omdat het er heerlijk zit. Ze zijn geopend van maandag tot en met zondag vanaf 10 uur (keuken vanaf 12 uur) en je kunt hier terecht voor koffie/thee, lunch, borrel of diner. Daarnaast kun je hier, bij mooi weer, een boot huren.
Paviljoen van De Dame
Groningerweg 19A
9765 TA Paterswolde

Meer info over Paviljoen van de Dame

Paviljoen van de Dame Groningen01

de Paalkoepel
Ook gelegen aan het Paterswoldsemeer, maar iets kleiner van aard dan dichtbij gelegen restaurants, de Paalkoepel. Zowel binnen als buiten vanaf de steiger heb je een prachtig zicht op het Paterswoldse meer. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11 uur en je kunt hier terecht voor koffie/thee, lunch, borrel en diner.
De Paalkoepel
Meerweg 225
9752 XD Haren

Meer info over de Paalkoepel

de Paalkoepel Groningen01

de Rietschans
Het Paterswoldsemeer biedt veel keus, want ook de Rietschans ligt aan het Paterswoldsemeer. Ook hier kun je de gehele dag terecht om te genieten van een drankje en/of versnapering. Binnen is het ruim opgezet en heb je zicht op het Paterswoldsemeer. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Indien het weer het toelaat, kun je hier ook een boot huren en een stukje het water op.
de Rietschans
Meerweg 221
9752 XC Haren

Meer info over de Rietschans

de Rietschans Groningen01

Strandpaviljoen Paterswoldsemeer
De naam zegt het al, wederom een paviljoen aan het Paterswoldsemeer. In vergelijking tot de Rietschans en Paviljoen van de Dame is dit wel iets laagdrempeliger. Dus wil je graag in een gezellige en ongedwongen sfeer een kop koffie/ thee drinken, lunchen, borrelen of dineren dan doe je dat hier. Open van maandag tot en met vrijdag vanaf 12 uur en op zaterdag en zondag vanaf 10 uur.
Strandpaviljoen Paterswoldsemeer
Meerweg 209
9752 XC Haren

Meer info over Paviljoen Paterswoldsemeer

paviljoen paterswoldsemeer Groningen01

Pizzeria Ristorante Sa Capanna
Gelegen aan de Vondellaan in Haren vind je dit heerlijke Italiaanse restaurant. Gerund door een Italiaanse familie en al jaren een begrip in Haren. Je kunt hier onder andere terecht voor heerlijke pizza’s, pasta’s, vlees- en visgerechten. Ze zijn van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 16.30.
Pizzeria Ristorante Sa Capanna
Vondellaan 2-4
9752 EC Haren

Meer info over Pizzeria Ristorante Sa Capanna

Pizzeria Ristorante Sa Capanna Groningen01

Intermezzo
In het midden van Haren vind je Intermezzo. Gelegen tussen winkels, naast de bushalte en het gemeentehuis. Bij Intermezzo kun je bijvoorbeeld tussen het shoppen door terecht voor een drankje, lunch, borrel of diner. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 10 uur.
Intermezzo
Rijksstraatweg 152
9752 BN  Haren

Meer info over Intermezzo

Intermezzo Groningen01

YUGO
YUGO ligt aan de Rijksstraatweg in het centrum van Haren. Je kunt hier suhi-, grill, Japanse en Chinese gerechten eten. Ze zijn geopend op de maandag vanaf 17 uur en van woensdag tot en met zondag vanaf 17 uur.
YUGO
Rijksstraatweg 158
9752 BN Haren

Meer info over YUGO

YUGO Groningen01

Bistro Heerlijk
Bistro Heerlijk is gevestigd in het centrum van Haren. Je kunt hier terecht voor koffie/thee met iets lekkers, een heerlijke lunch, een lekker en goed glas wijn of diner. Ze zijn geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 10 uur.
Bistro Heerlijk
Eemke van der veenpad 1
9752 JZ Haren

Meer info over Bistro Heerlijk

Bistro Heerlijk Groningen01

Paviljoen Sassenheim
Net na Haren, als je op weg bent naar Glimmen, kun je op een gegeven moment naar rechts afslaan en kom je terecht bij Paviljoen Sassenheim. Gelegen aan het water en in een prachtig bosgebied, kun je hier heerlijk plaatsnemen na een heerlijke wandeling of fietstocht. Je kunt hier terecht voor koffie/thee, lunch, borrel of diner. Ze zijn van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 10 uur.
Paviljoen Sassenheim
Lutsborgsweg 53
9752 VT  Haren

Meer info over Paviljoen Sassenheim

Paviljoesn Sassenheim Groningen01

Brasserie de Kastanjehoeve
Brasserie de Kastanjehoeve ligt in het dorp Glimmen. Een prima uitvalbasis na een wandeling bij de Drentsche AA of in de Appelbergen. De Kastanjehoeve heeft een hele warme en gezellig uitstraling, waarbij gebruik is gemaakt van hout, leer en her en der een schapenvacht. Je kunt hier terecht van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur voor lunch, borrel en diner en op de maandag en dinsdag vanaf 17 uur voor het diner.
Brasserie de Kastanjehoeve
Zuidlaarderweg 4
9756 CH Glimmen

Meer info over Brasserie de Kastanjehoeve

Brasserie de Kastanjehoeve Groningen01

Herberg de Blankehoeve
Herberg de Blankehoeve ligt aan de rand van het Noordlaarderbos, dus voor een wandeling aan, of na een wandeling een prima uitvalsbasis. Ze zijn van woensdag tot en met zondag geopend voor de lunch vanaf 11 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag serveren ze ook diner. Met mooi weer kun je er ook buiten zitten.
Herberg de Blankehoeve
Beslotenveenseweg 2
9479 TL Noordlaren

Meer info over Herberg de Blankehoeve

Herberg de Blankehoeve Groningen01

De Lanteern
De Lanteern is een gezellig en bruin eetcafé in Noordlaren. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel en diner. De Lanteern is open van woensdag tot en met zondag vanaf 12 uur.
De Lanteern
Middenstraat 2
9479 PL Noordlaren

Meer info over de Lanteern

Eetcafé de Lanteern Groningen01

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.