5x lunchen buiten het stadscentrum

Eerder hebben we al een lijstje gedeeld met waar je lekker kan lunchen in de stad, maar er zijn ook zeker leuke spots net buiten het centrum. Dus hierbij een top vijf van lunchplekken in de wijken buiten het stadscentrum.

Paviljoen Sterrebos
Paviljoen Sterrebos is gevestigd in de wijk Helpman, aan de Helperzoom. Ze zijn zeven dagen in de week geopend vanaf 10 uur. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, lunch, borrel of diner. Zowel binnen als op het terras is het paviljoen fijn aangekleed en begeef je je tussen het groen en de planten. Ze hanteren aan ‘all day’ menu, wat inhoudt dat je er de hele dag gerechten van dezelfde kaart kunt bestellen. Brood, salades, vlees, groenten, vis en gerechten voor kinderen zijn allemaal terug te vinden op de kaart.
Meer info over Paviljoen Sterrebos

Stadsrestaurant het Oude Politiebureau
Het Oude Politiebureau is te vinden in de Oosterpoortwijk, aan de Zaagmuldersweg. Het unieke gebouw is destijds omgetoverd tot een prachtige eetgelegenheid, waar je van dinsdag tot en met vrijdag van 10 uur ‘s ochtends tot 22 uur in de avond terecht kunt. Het restaurant staat voor duurzaam, lokaal en sociaal. Zo koken ze zoveel mogelijk met lokale ingrediënten, heeft de inrichting elementen uit de Oosterpoortwijk en zijn ze een non-profit werkleerbedrijf als onderdeel van WerkPro.
Meer info over Stadsrestaurant het Oude Politiebureau

Stephens Smaakatelier
Stephens Smaakatelier bevindt zich aan de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. In dit huiselijke smaakatelier kan je doordeweeks vanaf 11 uur terecht voor een lekkere kop koffie of voor een lekkere lunch. Bij mooi weer kun je ook prima buiten zitten.
Meer info over Stephens Smaakatelier

Brasserie Harkema
Brasserie Harkema is gelegen in het centrum van Helpman, aan de Verlengde Hereweg. De brasserie heeft een industriële look en een sfeervol interieur. Je kunt hier terecht van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9 uur in de ochtend. Bijvoorbeeld voor een kop koffie, lunch, borrel of een hapje op de vrijdag en zaterdag (op de overige dagen zijn ze geopend tot 18 uur).
Meer info over Brasserie Harkema

Dilemma
Aan de Boumaboulevard in de buurt Europapark is Dilemma gevestigd. Een plek met broodjes en koffie. Van maandag tot en met vrijdag kun je er vanaf 8.30 terecht voor een heerlijk ontbijt, koffie of een lekkere lunch. Op de zaterdag zijn ze geopend van 11 tot 18 en als FC Groningen thuis speelt zijn ze geopend rond de wedstrijd. Alle producten worden vers en ambachtelijk bereid.
Meer info over Dilemma

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.