Uittips Februari

De winter is nog in volle gang. Sommigen zullen nog verlangen naar dikke lagen sneeuw of ijs om op te schaatsen en anderen zullen al met hun hoofd bij het voorjaar zitten. Waar je met je hoofd ook bent, ook deze schrikkelmaand is er weer van alles te doen in de Stad. Lees mee.

29 januari tm 2 februari
IFFR in Groningen
Aan het eind van de vorige maand streek het International Film Festival Rotterdam wederom neer in Groningen. Maar ook nog een klein deel van februari is het festival nog in Groningen. Het is dé kans om de grootste en meest langverwachte films van het nieuwe jaar alvast te komen bewonderen. Waar wacht je op, gaat dat zien! Vergeet ook niet de CLASH remixt IFFR afterparty in de Rabo Studio van het Forum zaterdag 1 februari. Kaartjes kosten €7,50, het begint om 23uur en met o.a. Wat Aans, The Resurrection en DJ Spoorbiels belooft dit een topfeestje te worden!
Website

Zondag 2 en maandag 3 februari
Gastronomie Festival
Misschien heb je onze blog al voorbij zien komen, maar zondag 2 en maandag 3 februari is het zo ver, het Gastronomie Festival vindt dan plaats in Martiniplaza. Het is de plek voor consument & producent, klant & restaurant en jong & oud, om kennis te maken met wat Groningen en omstreken te bieden heeft op het gebied van eten, drinken & entertainment. Martiniplaza wordt omgetoverd tot een waar voedselparadijs dat opgedeeld is in 3 onderdelen: Foodyard, Preuvenement en Entertainment. Het is een samenwerking tussen Martiniplaza, Bidfood NL en horecagroningen.nl, de entree is gratis en alles wordt betaald met munten. Dus eet je hapje, drink je drankje of doe een workshop op het lekkerste evenement van februari.
Website

Dinsdag 4 februari
Poetry per Tutti
In de Poëzieweek vindt in het Forum een nieuwe poëzie-avond plaats genaamd Poetry per Tutti. Deze avond hoor je de mooiste, spannendste of ontroerendste poëzie, spoken word en muziek. Met gasten als o.a. Akwasi, Bart Chabot en Roos Dickmann hebben ze niet de minsten uitgenodigd. Het is een doorlopende avond met een pauze, dus je bent overal bij en mist dus niks. Laat je deze avond onderdompelen in de mooie wereld van de poëzie!
Website

In de Poëzieweek (1 tm 5 februari) is er op veel meer plekken in de Stad poëzie te vinden en te horen. Voor een mooi en compleet overzicht ga je naar de website van Noord Woord. Website

Donderdag 6 en vrijdag 7 februari
Preipop Festival
Preipop is een gratis festival dat sinds 2007 jaarlijks in februari wordt gehouden in het pand van Cleopatra, de Kleine Pelsterstraat 5. Preipop biedt een podium aan nieuw talent uit Nederland, en de omgeving van Groningen in het bijzonder. Wat het festival bijzonder maakt is haar brede programmering. Van intieme singer/songwriter muziek tot stampende rock, van relaxte jazz tot energieke ska: op Preipop vind je het allemaal. Naast beginnend talent staan er op elke editie ook een aantal wat meer gevestigde namen. 
Website

Woensdag 19 februari
Talkshow Help!? / Aflevering 2: Macht
Deze tweede talkshow staat in het teken van Macht en dan met name de macht van de witte man. Deze show zal het vooral gaan om de verhouding man/vrouw en kleur. Het is een begin van een gesprek die veel breder is dat, maar het is een start. Want hoe zit dat nou met dat glazen plafond? En de afbrokkelende macht van die witte man en of dat erg is of juist niet? Denk, praat en luister mee met deze show.
Website

Zondag 23 februari
Tims Talkshow

Elke laatste zondag van de maand, nu nog tm mei, vind je in de Rabo Studio, Tims Talkshow. De vorige editie was helemaal uitverkocht en een groot succes. Met diverse gasten wordt er over allerlei onderwerpen gesproken. Het gaat van luchtig tot diepzinnig en van grappig tot ontroerend. Een fijne manier om je zondagmiddag af te ronden en je zondagavond te beginnen. Want met het muntje die je krijgt aan het begin, kun je na afloop nog een drankje bestellen. Een goed moment om het er nog even over te hebben!
Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.