Uittips Juli

Nu juli begonnen is en de temperaturen soms tot grote hoogte stijgen zijn er weer volop activiteiten (buiten) te vinden in de Stad Groningen. Hieronder onze selectie op een rij. Veel plezier!

Vrijdag 5 juli: Instatour Groningen

Stap in de bus en laat je verleiden door al het moois wat Groningen te bieden heeft. Onder professionele begeleiding leer je deze plekken op de gevoelige plaat vast te leggen. Er zijn twee verschillende thema’s. Het eerste thema is eeuwenoude kerken en de tweede is Oneindige vergezichten (vol) Naast foto’s maken wordt er ook genoten van een (lokale) lunch.

Locatie: opstapplaats station Groningen, bij de rondvaartboot

Kosten: 20,- (opgave vooraf)

Meer info >>

Vrijdag 5 juli tm zondag 7 juli: De Culinaire Verleiding

Een foodtruckfestival in het prachtige Noorderplantsoen. Ideale start van het weekend met lekkere hapjes en drankjes, maar ook zijn er (culinaire) workshops te volgen, er spelen bands/dj’s en ook is gedacht aan vermaak voor kinderen. Er kan zowel cash betaald worden als met de pin (bij de meeste trucks). Kom genieten in het plantsoen.

Locatie: Noorderplantsoen

Entree gratis

Meer info >>

?

Zondag 7 juli: Fotografie Wandeling bij zonsondergang

Altijd al willen leren hoe je die prachtige zonsondergang in Groningen op de foto kan zetten? Ga dan mee met de zonsondergang wandeling georganiseerd door I Go Groningen ism Melvin Jonker en leer Groningen op een andere manier kennen.

Locatie: startlocatie in bevestigingsmail

Kosten: 29,95 (opgave vooraf)

Meer info >>

Vrijdag 12 juli & Zaterdag 13 juli: Cocktail en Craftbeer Festival

Muziek, cocktails, lekker bier, hapjes en dat alles op een mooie locatie? Dat is allemaal dit weekend te vinden bij DOT. Het is georganiseerd door de mensen van Boilermaker. Het belooft een heerlijk weekend te worden!

Locatie: DOT groningen, vrydemelaan 2

Gratis entree

Meer info >>

?

Foto: gezinsbode

Zaterdag 13 juli & Zaterdag 27 juli: Ommelander Markt

De Ommelander Markt heeft tot doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de afstand tussen producent en consument te verkorten. Lokaal voedsel is het meest belangrijke op deze markt en er is een ruim aanbod van brood, vlees, vis, groente, fruit, pasta, zuivel, eieren, kaas, soep, taarten (hartig en zoet), chocolade, sappen, honing, jam en thee – voor elk wat wils. Er is tevens een ruim aanbod aan non-food artikelen als zeep, wol, sieraden, verzorgende kruidenproducten en meer. Een prachtige ontdekkingstocht naar allerlei lekkers en leuks!

Locatie: Oude kijk in t jatstraat 28 (harmonieplein)

Gratis Entree

Meer info >>

Zondag 14 juli : Drijfverenwandeling

De Drijfverenwandeling is een alternatieve stadswandeling die in de voetsporen treedt van bekende en (nog) onbekende Groningers. Stadsgids Paul Passchier neemt je mee naar deze plekken.

Locatie: start Peerd van Ome Loeks (hoofdstation)

Kosten: 15 euro (inclusief drankje)

Meer info >>

Zondag 14 juli: Dingen 050

Met het mooie weer zijn er op de zondagen weer diverse markten op de vismarkt. Deze zondag is dat Dingen 050. De Zomermarkten richten zich op tweedehandse, antiquarisch en vintage producten, maar biedt ook plaats aan de makers van bijvoorbeeld industrieel en do-it-yourself design.

Locatie : Vismarkt

Gratis Entree

Meer info >>

20 juli: Wild Bunch BBQ

Klein lokaal festival met een wild karakter. Vier kleine bedrijven slaan hun handen ineen en laten je genieten van hun natuurlijke en unieke producten.

Locatie: Koningsweg 8

Kosten: 29,50

Meer info >>

?

25 juli: Wijn Spijs Suprise Dinner

Hou jij wel van een verrassing? Dan is deze editie van de wijn & spijs wandeling net iets voor jou!

Drie restaurants in het centrum van Groningen laten jou proeven wat ze in huis hebben en zorgen voor een avond culinair genieten.

Locatie: onbekend

Kosten 49,- per persoon (3 gangen verrassingsmenu incl. tafelwater)

Meer info >>

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.