Uittips Oktober

Het is oktober. De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. De blaadjes vallen langzaam van de bomen, maar dat betekent zeker niet dat er niks meer te doen is in de Stad. Lees hieronder wat we deze maand weer voor je geselecteerd hebben.

Wist je trouwens dat het Oktober Kindermaand is? In de provincies Groningen, Drenthe en Friesland hebben culturele partners de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk kinderen gratis in aanraking te brengen met Kunst & Cultuur. Kijk op deze website voor meer informatie en de diverse activiteiten

Donderdag 3 oktober
Popronde Groningen
Het jaarlijks rondreizende festival vindt op 3 oktober plaats in Groningen. De popronde biedt een podium aan nog onbekende bands om veel speelervaring op te doen binnen en buiten hun regio. De stijlen die gespeeld worden zijn divers, net als de podia waar wordt gespeeld. Neem een kijkje en ontdek de nieuwste bands.
Website

Vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober
Wijnfestival Groningen
Een heerlijk wijnweekend in de Aa kerk. Dit jaar alweer de 4e editie & ieder jaar een succes. Kom er voor het ontdekken van mooie wijnen uit verschillende regio’s, een lekker hapje eten en een fijne sfeer in een nog mooiere omgeving. Nog geen kaartje, maar wil je er wel 1 kopen met €2,50 korting? Gebruik deze code: YSKCDQFTE
Website

Zaterdag 5 oktober
Nationale Kringloopdag
Niet alleen in Groningen, maar overal in Nederland is het zaterdag 5 oktober Kringloopdag. In diverse Kringloopwinkels in Groningen wordt hier aandacht aan besteed met acties of activiteiten. Check jouw lokale Kringloopwinkel & sla je slag!

Zondag 6 oktober
Standup Economics Festival
De primeur van dit jaarlijks terugkomend, rondreizend festival is in Groningen. Wat is het idee van dit festival? De grote economische vragen van deze tijd over de Brexit, Trump en of hoeveel geld gelukkig maakt zullen met standup comedy beantwoord worden. Cabaretiers als Jörgen Raymann, Tex de Wit en Raoul Heertje pakken deze vragen aan met hulp van diverse experts uit het veld. Nieuwsgierig geworden naar waar, wat en hoe? Klik op de link hieronder.
Website

Vrijdag 11 oktober
Strijdlust
De Orde van de Nacht presenteert u: Strijdlust. In kelder Allround aan Akerkhof brengen zij jou een nacht vol mooie deuntjes en harde techno, waarbij een deel van de omzet naar het goede doel gaat, namelijk de kinderafdeling van het UMCG. Dus strijd & dans jij mee voor dit goede doel?
Check het Facebook evenement: Link

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober
4 mijl Groningen
Het grootste hardloopevenement van Groningen vindt zondag 14 oktober weer plaats, namelijk de 4 mijl. De avond ervoor vindt de 4 mijl 4 you plaats. Je legt hierbij exact dezelfde route af, maar dan op een alternatieve wijze. Of dat nou op skates is, in een rolstoel of volledig verkleed, niets is te gek. De dag erna is diezelfde 4 mijl voor wedstrijdlopers, bedrijven en recreanten. Sta jij dit jaar langs de lijn? Of doe je mee? Groningen Cityblog wenst iedereen veel plezier & succes!

In de herfstvakantie zijn er ook allerlei activiteiten. Het Grand Theatre aan de Grote Markt heeft tijdens deze week altijd extra voorstellingen voor kinderen. (Zie hier)

Vrijdag 18 oktober
Vrijmibo Wadapartja
Een nieuwe traditie is geboren, want vanaf vrijdag 18 oktober organiseert Wadapartja Westerhaven wekelijks van 4 tot 8 een vrijmibo. Met lekkere drankjes, hapjes en snacks kun jij je maag vullen en het weekend goed inluiden. Bijzijn is meemaken. Proost!
Facebook

Zondag 20 oktober
Appelfeest Groningen
Op zondag 20 oktober organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen op het terrein van De Biotoop in Haren de derde editie van het Appelfeest. Denk je dat is toch saai zo’n appel? Helemaal niet, want er is zoveel mogelijk met de appel. Dit feestje ter ere van deze vrucht laat je zien wat er kan. Deze 3e editie van het Appelfeest vindt ook dit jaar weer plaats op het terrein van de Biotoop aan de kerklaan in Haren.


Website

Diversity Day Groningen
Op dezelfde dag als het Appelfeest vieren we ook de diversiteit met Diversity Day Groningen. Deze dag wordt dit jaar voor de 8e keer gevierd met muziek, dans, kunst en dialoog. Houd voor meer informatie hun Facebookpagina van het evenement in de gaten.
Facebook evenement

Woensdag 30 oktober t/m zaterdag 2 november
Let’s Gro
Niet helemaal meer in oktober, maar deels wel dit evenement georganiseerd door de gemeente groningen: Let’s Gro. Let’s Gro is een inspiratiefestival over de toekomst van de Stad en zijn omgeving. In diverse lezingen, workshops en gesprekken met diverse onderwerpen wordt geprobeerd vorm te geven aan die toekomst. Laat je onderdompelen in een vat vol informatie en interactie. Wie weet welke door jou aangedragen ideeën werkelijkheid worden.
Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.