Vietnamees leren koken bij La Ca

Terwijl ik La Ca binnenloop vanuit de stromende regen, word ik warm welkom geheten en staat er een lieve dame klaar met tissues zodat ik mijzelf enigszins kan drogen. Mijn oog valt meteen op de inrichting, waardoor ik me ‘instantly’ in ‘klein Vietnam’ in Groningen waan. Er staat al van alles klaar en ook de geuren komen me tegemoet. Achterin de zaak staat een lange tafel met daaraan al een aantal mensen. Ik sluit me bij ze aan en krijg wat te drinken aangeboden. Lekker even opwarmen voordat we starten met de kookworkshop van La Ca.

Vietnamese summer rolls

Na een super leuke introductie van de ‘hostess’ Yen, is het tijd om te starten met de workshop, geleid door de chef van het restaurant, Phuong. We maken vandaag Vietnamese summer rolls.


In
kleine groepjes staan we om de tafels heen en begint Phuong haar verhaal over het gerecht dat we vandaag zullen gaan maken “vietnamese summer rolls”. Dit zijn loempia’s van rijstvellen met heel veel verse en gezonde ingrediënten, die NIET worden gefrituurd. Zoals de meeste van ons de loempia waarschijnlijk zullen kennen 😉 Als ze klaar is met uitleggen, starten we met ingrediënten verzamelen, snijden, en vlees bakken. Het ruikt heerlijk, en het gemengde gezelschap is druk in de weer! Naast de summer rolls maken we ook nog 2 sauzen waarmee de loempia’s straks gegeten kunnen worden.


Voldoende hulp voor handen

Terwijl we bezig zijn loopt Yen steeds rond om te assisteren en/of dingen te vragen en ook chef Phuong staat constant klaar om eventueel te helpen. Bij iedereen is het water inmiddels in de mond gelopen, maar we moeten nog even geduld hebben voor we kunnen eten.

Wachten wordt beloond


Maar wachten tot dat moment wordt wel beloond! Want yummm wat smaken die summer rolls goed na deze middag luisteren, snijden, bakken en rollen!! 

Dus: ben je al fan van de Aziatische keuken of zou je deze graag beter willen leren kennen? In beide gevallen zeg ik: doe 1 van de super leuke kookworkshops bij La Ca!

En je betaalt nu met onze kortingscode ook nog eens €5 minder! Code: VIPATPHUONGSKITCHEN. Geldig t/m maart!

Voor meer informatie, data en tijden check hun socials:
Instagram & Facebook

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.