6x wijnbar in Groningen

Wijn, wijn, wijn. Wij houden van wijn en gelukkig kun je in Groningen op meerdere plekken terecht om van een lekker glas wijn te genieten. Hieronder een lijstje met zes plekken om een lekker glas wijn te nuttigen.

Barrel Wijnlokaal
Dutch Winebar of the year 2018‘. En dat begrijpen wij maar al te goed. Een fijne plek om gezellig te zitten met een goed glas wijn en een lekker hapje. Bij Barrel heb je meer dan 700 wijnen per fles en altijd tenminste 55 wijnen per glas. Daarnaast hebben ze sinds 2018 ook een wijnwinkel, waar je de wijnen die je geproefd hebt en wel iedere dag zou willen drinken (hoogstwaarschijnlijk) kan kopen. Ohja ook leuk om te weten als je meer te weten wilt komen over wijn, ze verzorgen ook proeverijen en wijncursussen.
Meer over Barrel Wijnlokaal

Barrel Wijnlokaal Groningen 1

Cappuvino
De naam zegt het al, een koffie en wijnbar. Cappuvino zit gevestigd aan de Vismarkt en heeft, bij mooi weer, een prachtig dakterras. Hier kun je dan heerlijk turen over de daken van Groningen onder het genot van een glas wijn. Ook als je binnen zit kan je eigenlijk altijd naar buiten kijken, want het pand heeft aan de straatkant alleen maar ramen. De zaak is erg mooi ingericht en straalt enige luxe uit.
Meer over Cappuvino

Cappuvino Groningen 1

Gusto Wine & Bar
Al 10 jaar stond het pand, wat voorheen Molly Malone’s was, leeg aan het Poeleplein. In 2018 kwam bar Gusto hier verandering in brengen. Het interieur heeft industriële invloeden, kleurrijke muurschilderingen en stoere leren rondsits. Buiten kun je heerlijk plaatsnemen op het gezellige en grootste terras van Groningen, het Poeleplein. Drink er een lekker glas wijn en bestel er dan ook een plankje met wat lekkers bij.
Meer over Gusto Wine & Bar

Gusto Wine & Bar Groningen 1

Mr. Mofongo
Mr. Mofongo is echt een begrip in Groningen. En ze hebben er ook een rooftop wijnbar. Ze schenken hier zo ongeveer 70 verschillende wijnen uit gevestigde oude, maar ook uit de nieuwe wijnwereld. Ze maken gebruik van een robot-tapsysteem en daarom kan je ook exclusievere wijnen per glas bestellen. Bij de wijnen kun je ook exotische gastrobargerechtjes, bijzondere kazen en charcuterie bestellen.
Meer over Mr. Mofongo

Mr. Mofongo Groningen 1

Keldercafé Merlot
Gevestigd in de Oosterstraat onder het Schimmelpenninck huys vind je Keldercafé Merlot. Het Keldercafé schijnt de oudste (1778) en mooiste wijnkelder van Groningen te hebben. Je kunt hier een goed glas wijn bij de haard drinken of gezellig aan de bar. Ook serveren ze er fingerfood voor er bij.
Meer over Keldercafé Merlot

Keldercafé Merlot Groningen 1

47 Anno Domini
Je kunt hier zowel terecht voor lunch als diner, maar daarnaast hebben ze ook een wijnbar. Dit Italiaanse bedrijf bereidt de gerechten op een moderne Italiaanse wijze en serveert de wijnen van de 47 Anno Domini wijngaarden in Roncade, Treviso. De zaak is erg mooi ingericht met groene en roze tinten. Er heerst een hele gezellige en ongedwongen sfeer.
Meer over 47 Anno Domini

47 Anno Domini Groningen 1

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.