Kerstvakantie met kinderen

Deze december: doen met kids!

Met de kerstvakantie voor de deur zijn er veel ouders die met dezelfde vraag rondlopen: hoe vermaak ik die lieverdjes(?) deze 2 weken (en ook daar omheen) zonder dat iedereen in huis compleet doordraait 😉 oké dat is een beetje overdreven, but you catch my drift, toch!?

Daarom heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet, waaronder ook veel dingen die je binnen kunt doen, want hé het weer is nu eenmaal niet het allerbeste in de winter in ons koude kikkerlandje ? Komt-ie hè!?

Op vrijdag 27 december vindt ‘my first festival’ plaats, in de Oosterpoort Groningen voor kinderen van 2-12 jaar. Met rapper Snelle, orgel vreten en Thijs Boontjes dans- en showorkest.
Website

Iedere zondag in Grid (grafisch museum) Groningen: ‘Druk Gedoe op zondag’ tussen half 2 en half 5. Voor jong en oud! De activiteit is gratis bij entree of €3,25. De activiteit duurt een half uur. In de kerstvakantie zijn er nog meer en vaker leuke activiteiten!Geschikt voor alle leeftijden.
Website


Het Groninger winterfestijn!
Van
22 november t/m 5 januari wordt de grote markt weer omgetoverd tot een winter wonderland! Je kunt er niet alleen vrij schaatsen, ook worden schaatswedstrijden aangeboden. En kun je natuurlijk genieten van een hapje en een drankje op het verwarmde terras. Ook voor de wat ‘oudere jongeren’ is er bijvoorbeeld après-ski een curling competitie en voetjes van de vloer.  Koop je je kaartje online? Dan krijg je €1,50 korting!
Website


Het Groninger museum.
Altijd goed op een gure of regenachtige dag! Vooral de tentoonstelling van
Daan Roosegaarde- PRESENCE is voor kinderen een echte aanrader. Het is interactief en je mag alles aanraken. Walhalla 😉 
WebsiteRoald Dahl festival in Forum bibliotheek.
Er zijn verschillende activiteiten in verschillende bieb’s van forum. Kijk op de site voor alle Roald Dahl (en andere leuke) activiteiten!

Website

Winkelcentrum Paddepoel heeft af en toe ook leuke evenementen en acties voor kinderen. Hou de Facebook pagina in de gaten om te zien wanneer er wat te doen is!
Facebookpagina 

Veel plezier allemaal en mocht jij nog iets anders weten of tips voor leuke dingen met kids (ook buiten de vakanties) laat het ons weten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.