Uittips Augustus

Het is volop zomer oftewel een echte Nederlandse zomer met afwisselend weer. Zo is ook onze selectie voor deze maand. Of je nou van techno houdt, theater of lekker sportief bezig bent, er is voor ieder wat wils deze maand. Dit zijn onze tips!

Vrijdag 9 tm zondag 12 augustus: Paradigm Festival

Als je het eerste weekend rustig door bent gekomen, dan kun je dit weekend een weekend lang feesten tijdens het Paradigm Festival. Paradigm organiseert feesten waarbij iedereen zichzelf mag zijn en zich creatief mag uiten. Zelf noemen ze Paradigm een gevoel. Het gevoel waarbij mensen samen komen voor muziek, kunst en creativiteit. Dus laat je gaan op techno en house, wees creatief en geniet!

Locatie: Suikerlaan 2, Groningen
Kosten: Vanaf 15,- (zondagnacht) tot 90,- (voor een weekender), ook groepstickets verkrijgbaar.
Meer info >>

Maandag 12 tm vrijdag 17 augustus: KEI-week

introductieweek voor de nieuwe eerstejaars studenten die in Groningen komen studeren. De stad bruist in deze week. Hoewel de meeste activiteiten besloten zijn zullen de straten volstromen met nieuwsgierige studenten en hun KEI-leiders. Dus om deze week kun je als Groninger niet heen. Mocht je er nog even in willen onderdompelen, de opening op de Grote Markt en de informatiemarkt en Night of the Songs op dinsdag zijn gewoon te bezoeken.

Locatie: Overal in de stad
Kosten: onbekend (zijn voor eerstejaars).
Meer info >>

Donderdag 15 tm zondag 25 augustus: Noorderzon

Het mooiste festival van het jaar als het gaat om theater, dans, kunst en muziek en waar je ook nog eens lekker kan eten, drinken en rondhangen. Dat is in het kort Noorderzon. Nationale en internationale artiesten treden hier jaarlijks op in de tenten, op het Dok of in de containers. Een festival waarbij je je kan laten verrassen door het aanbod, kan genieten van de sfeer of alles lekker kan uitpluizen in het programmaboekje. Dit mag je niet missen!

Locatie: Noorderplantsoen
Kosten: Divers (verschilt per voorstelling)
Meer info >>

Zaterdag 24 augustus: Bruut! Festival

Waan je je liever in tropische sferen, aan het water met een lekker drankje. Dan is Bruut! Festival iets voor jou. Het festival begint om 2 uur ‘s middags dus je kan je zaterdag op tijd dansend en sjansend beginnen.

Locatie: Graanfabriek, Helsinkistraat 6, Groningen
Kosten: 15,-
Meer info >>

Zondag 25 augustus: Bauke Mollema Tocht

Besteed jij je zondag liever sportief? En hou je van fietsen? Dan is de Bauke Mollema Tocht, vernoemd naar de wielrenner, iets voor jou. Dit jaar is alweer de 7e editie en met afstanden van 65, 85, 125 en 200 km is het zowel voor de beginnende als de ervaren wielrenner. Pak je kans 😉

Locatie: start Vismarkt
Kosten: divers, verschilt per afstand
Meer info >>

Woensdag 28 augustus: Gronings Ontzet

Voorafgaand aan het Gronings Ontzet is er de kermis op de Grote Markt (20 tm 28 augustus). En zowel als de avond voor het Ontzet als op de dag zelf zijn er diverse activiteiten die traditioneel afgesloten wordt met groots vuurwerk aan Zuiderhaven. Tijdens Gronings Ontzet wordt er gevierd dat in 1672 de troepen van de bisschop van Münster zich terugtrokken en Groningen dus niet langer bezet was. Een andere naam voor Gronings Ontzet is ook wel Bommen Berend, dit komt door de bijnaam die de bisschop had aangezien hij veelvuldig gebruikt maakte van het kanon om bommen af te schieten en daarmee de stadsmuren schade toe te dienen.

Locatie: diverse plekken in de stad
Kosten: Gratis
Meer info >>

Vrijdag 30 & zaterdag 31 augustus: Hullabaloo Festival

Een nieuw muziekfestival in het Stadspark. Sinds dit jaar wordt er vaker naar het Stadspark gekeken als interessant festivalterrein. Na Stadspark Live in juni is het in augustus tijd voor Hullabaloo Festival. Het is een mix van nationale en internationale artiesten. Alle namen die komen zijn inmiddels bevestigd. Enkele namen zijn: Craig David, Oscar and the Wolf, Duncan Laurence, Di-rect en de Jeugd van Tegenwoordig.

Locatie: Stadspark
Kosten: 37,50 (vrijdag), 53,50 (zaterdag) en 78,50 (weekend) 103,50 (weekend + camping)
Meer info >>

Zaterdag 31 augustus: 120 jaar Vera Groningen

Het mooiste poppodium van Groningen, waar vele namen prachtige muziek ter gehore hebben gebracht, opent haar deuren voor het grote publiek. Nu doen zij dat bij elk concert, maar anders aan de open dag is dat alle vertrekken open gaan en je dus overal mag komen kijken van backstage tot zeefdrukwerkplaats, als de huiskamer en het artiestenhotel. Een unieke kans en mooie dag die in de avond wordt afgesloten met een heuse talkshow over verleden, heden en toekomst. Dit wil je niet missen!

Locatie: Vera Groningen, Oosterstraat 44
Kosten: Open dag is gratis (zeker zijn van een plekje reserveer een 0 euro kaartje) & Talkshow kost 4,-
Meer info >>

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.