Uittips Januari

Nu de eerste dagen van januari erop zitten en de nieuwjaarsdagkater langzaam verdwenen is, wordt het tijd om eens te kijken wat deze eerste maand van 2020 ons te bieden heeft.

Maandag 6 januari
Soep & Bingo bij de Groene Stoel
Al een tijdje vindt het plaats, sinds enige tijd bij de Groene Stoel, namelijk de Soep & Bingo. De mensen van Oma’s soep, vrijwilligers en ouderen bereiden samen een heerlijke soep voor, waarna deze gegeten wordt en de avond wordt gezellig afsloten met enkele potjes bingo. Oma’s soep is een organisatie die jonge vrijwilligers en ouderen samenbrengt om zo eenzaamheid tegen te gaan. Waar wacht je nog op?
(Link)

Woensdag 8 januari
Talkshow Help!? Aflevering 1 : Geld
Vers van de pers is deze nieuwe talkshow die maandelijks terugkomt in het Forum. In deze talkshow Help!? loodst Wilbert van de Kamp je samen met zangeres Eva Waterbolk op ludieke wijze door de problemen van vandaag de dag. Kaartjes zijn te reserveren via de website van het Forum. Kom en laat je helpen.
(Link)

Woensdag 15 januari tm zondag 20 januari
ESNS 2020
Eigenlijk hét evenement van de maand januari. De dagen hiervoor, de dagen zelf en de dagen erna kun je hier niet omheen namelijk Eurosonic/Noorderslag. Hét muziekevenement voor nieuw en opkomend talent van zowel binnen- als buitenland. Staat Eurosonic voornamelijk in het teken van het Europese talent, vind je op Noorderslag de Nederlandse (opkomende) talenten. Tijdens deze halve week bruist de stad Groningen overal vind je muziek, scouts en muziekliefhebbers.
(Link)

Mocht je geen kaartjes hebben voor Eurosonic/Noorderslag? Dan zijn er nog genoeg andere (gratis) evenementen omheen.
Een klein lijstje:
Grunnsonic 2020 (15 tm 17 januari): Grunnsonic is op diverse plekken in de stad en is de plek waar Groningse talenten zich presenteren. (Link)
PlatoSonic (16 tm 18 januari): De platenzaak Plato en Coffee Company ernaast bieden een podium aan acts die ook op ESNS staan. Let op: vol=vol bij deze kleine, intieme shows. (Link)
Wolfsonic (16 tm 18 januari): Liever iets ruigers horen? Dan ben je bij Metalcafe De Witte Wolf aan het goede adres. (Link)
Jagersonic 2020: Nuchter niet te doen! (18 januari): De Rooie Jager presenteert: Jagersonic, in Vera Groningen, een gratis feestje die ‘s middags al begint. Dat is zeker nuchter niet te doen. Proost. (Link)
PleuropSonic (18 januari): Te vinden in de ORKZ bar. (Link)
Etc. Etc. Er zijn nog meerdere varianten te vinden. Mis je er één? Laat het ons weten!

Donderdag 16 januari
Where’s Waldo?
Misschien nu al het meeste leuke zoekspelletje van het jaar! Café de Doos organiseert de speurtocht naar Waldo, de jongeman met het ronde brilletje en de rood-wit gestreepte trui, bekend uit de gelijknamige zoekboeken. Met een stempelkaart op zoek speur je de stad af naar alle Waldo’s en wie weet win jij met je team de hoofdprijs!
(Link)

Woensdag 29 januari tm zondag 2 februari
IFFR in Groningen
Aan het eind van deze maand strijkt het International Film Festival Rotterdam wederom neer in Groningen. Het is dé kans om de grootste en meest langverwachte films van het nieuwe jaar alvast te komen bewonderen. Waar wacht je op, gaat dat zien!
(Link)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.