Uittips Maart

De eerste twee maanden zijn omgevlogen en nu zitten we alweer in maart! De maand dat het voorjaar om de hoek komt kijken. Een maand waarin er weer van alles op het programma staat. Nieuwsgierig? Bekijk ze hieronder.

Vrijdag 6 – zondag 8 maart
Grasnapolsky
We starten met een beetje een vreemde eend in de bijt. Grasnapolsky is namelijk niet een festival wat je in de gemeente Groningen vindt, maar in de provincie. In Scheemda om precies te zijn. In een oude fabriek, Fabriek de Toekomst, vind je de nieuwste muziek, de fijnste klanken en kun je je laten meevoeren met de geluiden van nieuwe en gevestigde artiesten. Nieuw dit jaar is een bus vanaf station Groningen die op gezette tijden naar het festival vertrekt. Gaat dat zien in Scheemda!
Fabriek de Toekomst
Scheemdermeersterweg 37
Kosten: dagtickets vanaf 30,- & weekendtickets zijn 99,-
Website

Vrijdag 6 maart
VRIJ-en in DOT
De vrijdagmiddagborrel waar je bij wilt zijn, strijkt dit keer weer neer in DOT. Het weekend kun je niet beter beginnen dan met een dansje, een sjansje en drankje. Tickets gaan snel, dus wees er op tijd bij.
DOT
Vrydemalaan 2
Kosten: alleen nog Heterdaadjes voor 17,50
Facebook

Zaterdag 7 maart
De Republiek Gold Edition
Een nieuwe maand betekent weer een nieuwe editie van het dansfeest De Republiek. En dit keer is het niet zomaar een editie. Nee, het is de 50e keer, dus het is een gouden editie. Trek je dansschoenen aan en dans op plaatjes van de jaren 50 tot nu en verder.
EM2 Groningen
Suikerlaan 6
Kosten: 5,- (alleen aan de deur verkrijgbaar)
Website

Zondag 8 maart
Klein Berlijn (Oude Suikerfabriek)
Na de edities op de Grote Markt, waarvan de vorige helaas in het water viel, heeft Klein Berlijn een nieuwe plek gevonden. En wat voor één, namelijk de Oude Suikerfabriek. Met een dak boven het hoofd, een mooie mix van vintage kleding, accesoires, meubels en curiosa en fijne deuntjes op de achtergrond kun je hier prima je zondagmiddag doorbrengen.
De Oude Suikerfabriek
Suikerlaan (of Van Heemskerckstraat)
Kosten: 3,50 (kinderen tm 12 jaar gratis)
Facebook

Zaterdag 14 maart
Block & Barrels 3 year anniversary – Block Party ft. Funky People
Ze zijn jarig! Alweer 3 jaar zitten de mannen van Block & Barrels in het Hoogstraatje. Dit willen ze niet geruisloos voorbij laten gaan. Dus nodigen ze je uit om het vooral samen met hun te vieren. Verwacht, zoals altijd, goede muziek, lekker eten & drinken en een fijne sfeer. Dans met ze mee tot in de nacht!
Block & Barrels
Hoogstraatje 3-5
Kosten: Gratis
Facebook

Zaterdag 21 maart
Moi Forum! Dag van de Grunneger Toal
Voor de 11e keer vindt de dag van de Grunneger Toal plaats. Na 10 jaar een plekje te hebben gehad in de Groninger Archieven, vindt het dit jaar plaats op de nieuwe locatie, namelijk de huiskamer van Groningen, het Forum. Met een Toalmarkt, muziek van o.a. Marlene Bakker, Swinder en Erwin de Vries en speciale activiteiten wordt het Gronings gevierd voor en met iedereen die het Gronings een warm hart toedraagt.
Het Forum
Nieuwe Markt 1
Kosten: Gratis
Facebook

Zondag 22 maart
IIWII: Sundays are for Dancing
Zoals we al eerder zeiden, hoe kun je je zondag beter eindigen dan door te dansen. Dat snappen ze bij Sundays are for Dancing heel goed. Al voor het 5e jaar draaien zij de fijnste tunes. En met een goede sfeer en een warme hap tussendoor zorgen ze ervoor dat jij je weekend goed uit danst.
EM2 Groningen
Suikerlaan 6
Kosten: 8,-/10,-/12,50/ 15,- (aan de deur) (nieuw! Passe-partout voor 4 edities: 30,-)
Facebook

Vrijdag 27 maart tm zondag 29 maart
Whisky Festival Noord Nederland
Ook hier is een jubileum te vieren, namelijk de 15e editie van het Whisky Festival Noord Nederland. Een drankje met de nodige alcohol, maar ook met vele verschillende gezichten. Laat je meevoeren in de wereld van de whisky. Ontdek wat je lekker vindt. Ga je voor zacht of bijna zoet, houd je meer van rokerig of ontdek je liever wat turf in je whisky? Ze hebben het allemaal. Proef, ontdek en laat je verrassen.
Der Aa-kerk
Akerkhof 1
Kosten: 35,- (losse dagkaarten)
Website

Zaterdag 28 maart
Paradigm: Backyard Festival
Dacht jij alles van Paradigm al eens gezien te hebben? Dan hebben ze iets nieuws voor je. Ze nemen je mee de tuin in voor een feestje met goede muziek en sfeer zoals je van ze gewend bent. Ga jij mee?
Paradigm
Energieweg 10
Kosten: 27,50
Facebook

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.