Uittips November

Alweer de één na laatste maand van het jaar. De dagen worden kouder en korter, maar de activiteiten nemen gelukkig niet af. Genoeg om je de maand door te slepen en je mee te verblijden en te verwarmen. Lees onze tips hier:

Vrijdag 1 november

World Vegan Day

Jaarlijks vinden op 1 november wereldwijd diverse evenementen plaats die in het teken staan van het veganisme. The Green Shift en de Snackbar van de Toekomst slaan hun handen ineen en staan met een snackkraam op de Grote Markt om gratis vegan snacks uit te delen. Ook is ProVeg aanwezig met een Virtual Reality experience. Door middel van het opzetten van de VR-bril bevind je je in de stallen van een intensieve veehouderij. Kom langs, proef en ervaar! (Facebook-evenement)
Locatie: Grote Markt
van 13 tot 17 uur
Gratis

Dinsdag 5 november tm zondag 10 november

Soundsofmusic Festival
Het festival voor de nieuwsgierige oren, zoals bovenaan de website staat. Zes dagen lang vind je op verschillende locaties in de stad avontuurlijke muziek. Van kamermuziek tot elektronica en van minimal naar alternatieve popmuziek. Wil jij ontdekken en je oren trakteren op de nieuwste geluiden, begeef je dan naar de wereld van Soundofmusic. (Website)
Locatie: divers
dinsdag 5 tm 10 november
Diverse prijzen

Zaterdag 9 november

Rockit 2019
Tegelijkertijd met het Soundsofmusic Festival vind je zaterdag in de Oosterpoort het festival Rockit. Met de roots in de jazz flirt dit festival ook met allerlei andere genres als funk, hiphop, dance en een beetje rock. Ook hier vindt de nieuwsgierige luisteraar een plek. Je vindt hier een line-up van zowel toonaangevende nationale als internationale namen uit de jazz & cross-over wereld. (Website)
Locatie: Oosterpoort
vanaf 16 uur
Kosten: €51,50

Het Grote Gebeuren
Het Grote Gebeuren, het leukste festival voor schrijvers en lezers vindt plaats in het Groninger Forum Filmtheater. In verschillende zalen vind je lezingen, interviews en discussies. Zo stel je je eigen literaire menu samen. Kaartjes zijn zowel in de voorverkoop, als aan de deur te koop. (Website)
Locatie: Filmtheater Forum
Timetable zie website
Kosten: vanaf €20,-

Vrijdag 15 tm 23 november

Jonge Harten Theater festival
Het leukste theater festival voor jongeren, maar ook zeker voor ouderen, is het Jonge Harten Theater Festival. Een spannende mix aan performances, dans, theater en muziek vindt op verschillende locaties plaats in de stad Groningen. Na een voorstelling nog even nazitten? Ga dan naar het Festivalhart aan de Oosterstraat 13a. (Website)
Locatie: divers
Vrijdag 15 tm 23 november
Kosten: divers

Vrijdag 15 november tm 8 december

World Press Photo Exhibition 2019
Geïntrigeerd, emotioneel of verrast zijn maar enkele van de emoties die je kunt voelen als je de World Press Photo Exhibition in de Synagoge bezoekt. Op deze prachtige locatie in de Folkingestraat staan de prijswinnende kopieën van World Press Photo en hun verhaal tentoongesteld. Een indrukwekkende expositie die je niet in de koude kleren gaat zitten. (Website)
Locatie: Synagoge (Folkingestraat 60)
vrijdag 15 november tm 8 december
Kosten: €8,- (regulier kaartje)

Vrijdag 22 november

Wine, Dine & Disco
Hoe begin je je weekend beter dan met wijn, eten en dansen? Deze ultieme vrijmibo van Cloinq in samenwerking met het Stadslab vindt plaats op het Suikerunie terrein. Voor €49,50 heb je een ontvangst met een aperitiefje, een uitgebreid diner en sluit je het af met een disco. Dans, proost en eet gezellig mee! (Website)
Locatie: Stadslab Groningen (Suikerunie terrein)
Vanaf 18 uur
Kosten: €49,50

Zaterdag 23 november

Wild Festival
Een festival in het teken van wilde bieren, natuurwijnen en ciders in combinatie met heerlijk eten uit de natuur. Laat je verrassen door de smaken van spontane fermentatie en de spannende smaken van de natuur. Het festival vindt plaats op het EM2 terrein en is verdeeld in 2 verschillende sessies, 1 in de middag van half 2 tot half 6 en in de avond van half 7 tot half 11. Ga dat zien, proeven en meemaken. Doe eens wild! 😉 En kijk vooral ook even op hun website voor nog meer leuke workshops en lezingen. (Website)
Locatie: EM2 terrein
Vanaf 13:30 en 18:30 uur
Kosten: €18,49

Zaterdag 30 november tm 2 december

IDFA in Groningen
Het International Documentary Film Festival Amsterdam vindt ook dit jaar weer zijn weg naar Groningen. Vanaf 30 november zijn de mooiste, spannendste en meest intrigerende documentaires in Groningen te zien op het grote doek. Vanaf 4 november staat het programma online. Mocht je nou niet kunnen kiezen? Dan kun je gaan voor de Audience Favorites. Zo zie je 4 films, op de zondag, achter elkaar. Gewoon zelf kiezen kan natuurlijk ook 😉 (Website)
Locatie: Forum Filmtheater
zaterdag 30 november tm 2 december
Kosten: €10,50 (per film)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.