Uittips September

En dan is het alweer september. De temperaturen zijn nog goed, net als het aanbod in activiteiten deze maand. Van eierballen tot drag en van een beurs tot dansen op zondag. Er is van alles. Kijk mee!

Zondag 1 september:

Eierbalfestival
De maand september begint gelijk goed met de trots van Groningen: de eierbal! Dit jaar voor de 2e keer bij EM2 op het Suikerunieterrein. Diverse snackbars uit de stad maar ook (ver) daarbuiten laten je hun eierbal proeven. Maar naast het eten van de eierbal is er ook muziek, een workshop eierbal maken en een heuse NK Eierbal Eten.
Meer weten: Website

Van 12 tot 19:00 uur
EM2 Terrein, Suikerlaan 2
Kosten: vanaf 10 euro

Vrijdag 6 september:

Vrij-en in DOT
DE vrijdagmiddagborrel waar je bij moet zijn. Georganiseerd door Wij Zijn Vrij en na The Student Hotel en het Terrassenfestival strijken ze neer bij DOT. Het is zowel binnen als buiten en ze combineren hapjes en drankjes met goede muziek gedraaid door deejays. (Link)

Van 17 tot 1:00 uur
DOT Groningen, Vrydemalaan 2
Kosten: 12,50 (alleen voorverkoop)

Anastasia’s Queens of Drag
Vanaf deze maand elke eerste vrijdag van de maand in Café Prins: Anastasia’s Queens of Drag. Dragqueens vanuit het hele land slepen je deze avond mee in de kunst van de Drag. Het belooft een avond vol prachtige performances te worden die je op je grondvesten laat schudden. Twijfel geen moment en laat je onderdompelen in de wereld van drag. (Link)

vanaf 21:30 uur
Cafe Prins, Zwanestraat 3
Kosten: Gratis

Zaterdag 7 september:

Jubileumfeest 40 jaar ORKZ
Het voormalig gekraakte Oude Rooms-Katholieke Ziekenhuis (waar de afkorting ORKZ voor staat) heeft reden tot een feestje. Al 40 jaar wonen en werken daar verschillende mensen met veel plezier en dat is niet niks voor een pand wat eerst het grootst gekraakte pand van Nederland was. Vier met ze mee, want iedereen is welkom! (Link)

vanaf 12:00 uur
ORKZ, Emmastraat 15
Kosten: Gratis

Zondag 8 september:

Sundays are for dancing
Zondagen zijn voor dansen, want wat doe jij anders op je zondag? Laat je meevoeren op de mooie tunes van fijne deejays, eet een hapje mee en sluit je weekend al dansend af. Een zondag was nog nooit zo goed. (Link)

Van 16 tot 2:00 uur
EM2 Groningen, Suikerlaan 2
Kosten: 10 euro

Vrijdag 13 & zaterdag 14 september:

ReitdiepPOP
Dit jaar voor de 5e keer, in de haven van de kleurrijke wijk Reitdiep, vindt ReitdiepPOP plaats. Een feestje voor jong en oud, met muziek, verschillende activiteiten en eten & drinken. (Website)

13 september vanaf 18:00 uur, 14 september vanaf 14:00 uur
Reitdiephaven Groningen
Kosten: vrijdag vanaf 21 euro, zaterdag gratis

Zaterdag 14 september:

Nazomeren Festival
Nog niet klaar met de zomer en haar festivals? Ga dan naar Nazomeren. Vanaf 2013 vindt dit heerlijk dansfeestje plaats. Met namen als Bizzey, Michel de Hey en the Partysquad ga je ook dit jaar zeker weer met de voetjes van de vloer. (Website)

Vanaf 13:00 uur
Roodehaan, Groningen
Kosten: 36,75 euro (incl. service kosten
)

Zaterdag 21 september:

Secret Fields Festival
Hou je van dansen en van verschillende muziekstijlen? Ontdek dan alle geheimen van het Secret Fields Festival op het festivalterrein Roode Haan zaterdag 21 september. (Website)

Vanaf 14:00 uur
Roodehaan, Groningen
Kosten: 34,47 euro (incl service kosten)

Kadepop festival:

Alweer de 8e editie van dit knallende festival op het Suikerunieterrein. Het eendaagse festival heeft een mooie mengeling van gevestigde namen als wel nieuwe namen. Je kan dit jaar losgaan op o.a. Jett Rebel, Dope D.O.D. en Fata Boom. Mocht je de muziek even achter je willen laten dan is op het terrein nog genoeg te beleven. Zie je bij Kadepop! (Website)

Vanaf 14:00 uur
Suikerunieterrein, Groningen
Kosten: 32,50 euro (excl service kosten)

RAW Cuts #3
Als je liever de nacht in danst op goede muziek van toffe deejays in een artistieke omgeving die je prikkelt, dan is RAW Cuts helemaal jouw feestje. Deze samenwerking tussen IIWII, Grand Theatre en Clash Festival beleeft deze avond haar 3e editie en zeker niet haar laatste. Bijzijn is meemaken. (Link)

Vanaf 23:00 uur
Grand Theatre, Grote Markt 35 , Groningen
Kosten: early bird 7 euro, regular 10 euro

Vrijdag 27, zaterdag 28 & zondag 29 september:

International Craft Beer Festival
Hou je van live muziek, Streetfood, maar vooral van bier? Kom dan 27, 28 of 29 september (of alle dagen 😉 ) naar de brouwerij van Bax Bier. Zij nodigen dit weekend 15 lokale, nationale en internationale brouwerijen uit. Maak kennis met de wereld van bier zoals je dat nog niet eerder gedaan hebt. (Website)

Vrijdag vanaf 15:00 uur, zaterdag & zondag vanaf 13:00 uur
Baxbier, Friesestraatweg 201-2a, Groningen
Kosten: 12,50 euro


Zondag 29 september:

Klein Berlijn
Snuffel je graag tussen oude spullen? Laat je je graag verrassen door wat je vindt? Dan is Klein Berlijn op de Grote Markt echt iets voor jou. Van vintage leiding tot meubels en andere curiosa en met foodtrucks waar je die andere honger kan stillen en dat onder het genot van muziek gedraaid door lokale deejays. (Link)

Van 12 tot 17:00 uur
Grote Markt
Kosten: Gratis

PlatoPlanet
“Trek je astronautenpak maar vast aan en spring in de spaceshuttle naar PlatoPlanet.” Zegt de website van de Oosterpoort. Op deze planeet ontdek je 10 opkomende bands. Dus ben je in voor wat nieuws op muziekgebied, laat je dan verrassen door de selectie van Plato in samenwerking met de Oosterpoort. (Link)

Vanaf 15:00 uur
Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen
Kosten: 5 euro (excl boekingskosten)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.