9 x Tips voor in de zomervakantie

Over een paar dagen is het weer zomervakantie. Als je dit jaar niet op vakantie gaat, dan is dit lijstje wel wat voor jou. Wij geven je 9 tips om te doen in de vakantie.

Zwemmen in de Papiermolen
We hebben al wat mooie dagen gehad en we hopen natuurlijk op nog meer mooie dagen. Is het zo warm dat je wel wat verkoeling kan gebruiken? Dan is de Papiermolen zeker een aanrader. Als volwassene kun je voor €6 een entreekaartje kopen en de hele dag genieten van zon en water. Kijk hier voor alle tarieven en voor het kopen van een online kaartje. Het zwembad is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7 uur tot 20 uur en op zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur.
Papiermolenlaan 3, Groningen, meer info

Stadsstrand bezoeken
Heb je zin in verkoeling, maar ben je geen fan van het zwembad, dan kan je in Groningen ook terecht bij het stadsstrand. Het stadsstrand bevindt zich naast DOT. Hier kan je tijdens of naderhand prima even wat eten en/of drinken. De toegang tot het stadsstrand is vrij.
Vrijdemalaan 2, Groningen, meer info

Groninger Museum
Het Groninger Museum is een leuk uitje voor als het weer even wat minder is. het museum heeft wisselende tentoonstellingen, kijk hier voor de tentoonstellingen die er nu zijn. Een entreeticket kost €15 euro.
Museumeiland 1, Groningen, meer info

3D – Bioscoop DOT
Als je zin hebt om een keer ‘s avonds naar de film te gaan, kijk dan naast de gebruikelijke bioscopen ook een keer bij DOT. De films worden gedraaid in de prachtige Dome, ingericht met 234 luxe stoelen. DOT biedt wekelijks films aan in zowel 2D als 3D, kijk hier voor het aanbod van films en tickets.
Vrijdemalaan 2, Groningen, meer info

Jeu de boulen bij Boel in Groningen
Bij Boel Groningen kan je naast lekker eten en drinken ook jeu de boulen. Je kunt er voor €10 een baan huren voor 45 minuten. Spelen kun je doen met zoveel mensen als je zelf wilt, maar officieel doe je het met maximaal 3 teams van 2 personen. Boel is van woensdag tot en met zondag geopend.
Reserveren kan hier.
Nieuwe Ebbingestraat 163 , Groningen, meer info

Beleef Groningen te water
Bij ‘t Peddeltje in Groningen kan je een kano, waterfiets of fluisterboot huren en heerlijk door de Groningse grachten varen. Voor een beetje extra bieden ze een puzzeltocht aan om je kennis over Groningen te testen. Kijk voor de prijzen hier. ‘t Peddeltje is geopend van maart t/m oktober.
Herebrug, Groningen, meer info

Rondleiding door een stadsbrouwerij
Ben je gek op bier?! Volg dan eens een rondleiding van bijvoorbeeld brouwerij Martinus of Baxbier. Zo kan je bij Martinus Brouwerij een rondleiding volgen op de volgende dagen: de donderdag op aanvraag, elke vrijdag en zaterdag om 15.30 en 16.30 en op zondag om 15.30. De rondleiding duurt een uur en kost €10 euro per persoon. Naast de uitleg over het brouwproces, krijg je ook 3 proefglazen met bier.
Kostersgang 32-34, Groningen, meer info

Bij brouwerij Baxbier kan je verschillende rondleidingen kiezen; zonder proeverij, met 3 proefglazen of met 6 proefglazen. De rondleidingen zijn elke donderdag t/m zondag en reserveren kan online. De prijs varieert van €7,50 tot €17,50 per persoon.
Friesestraatweg 201/2A, Groningen, meer info

Een stadswandeling maken
Je kan natuurlijk zelf een stadswandeling maken door Groningen, maar als je graag meer te weten wilt komen over Groningen, dan organiseert de VVV elke zaterdag en zondag, en in juli en augustus elke dag, om 13 uur een stadswandeling met informatie over de rijke historie van Groningen, maar ook met moderne bezienswaardigheden, leuke anekdotes en hofjes. Prijs: €7,50 per persoon.
VVV-kantoor, Grote markt, Groningen, meer info

Relaxen in een park
Ik denk dat bijna iedereen het Noorderplantsoen wel kent. Als het lekker weer is stroomt het hier vol met mensen die lekker gaan chillen en/of picknicken in het park. Maar ook de avonden worden in het Noorderplantsoen goed benut. Echter heeft Groningen nog een heel mooi park, namelijk het Stadspark. Deze is vele malen groter dan het Noorderplantsoen en hier kan je dan dus ook heel goed een rustig plekje vinden om te zonnen, picknicken of een boek te lezen. Daarnaast kun je er natuurlijk heerlijk een stukje wandelen.
Stadspark, Concourslaan, Groningen
Noorderplantsoen, Kruissingel 1, Groningen

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.