Mamamini: 4 x Kringloopgeluk

Sommige mensen vinden het helemaal niks, anderen houden ervan. De kringloop, op vele plekken vind je er wel één en als je in Groningen woont kun je niet om deze heen, namelijk Mamamini, goededoelenkringloop. Laat ik je meenemen in deze wondere wereld en je uitleggen wat ze doen, waar ze zitten en bovenal waarom ik ze zo leuk vind.

Mamamini is al jaren een begrip in Groningen. Hun avontuur startte in 1989, met een eerste winkel in 1990 (deze eerste winkel is er niet meer), waarna ze snel verhuisden naar het Noorderplantsoen, waar ze nu nog steeds zitten. Maar niet alleen daar vind je Mamamini. Ze hebben namelijk 4 winkels in de Stad. Eentje naast het plantsoen, de ander aan het Damsterdiep en de andere 2 vind je tegenover elkaar in Helpman.

Al deze winkels werken vanuit eenzelfde visie die ze al jaren hebben. Namelijk de spullen die worden gebracht, worden verkocht en het geld wat daarmee opgehaald wordt, wordt weer verdeeld onder verschillende goede doelen of projecten in Groningen. Mamamini is niet alleen een kringloop in spullen, maar ook het geld wordt op een mooie manier weer verdeeld.

Doordat de winkels op verschillende plekken in de Stad zitten, hebben ze ook allemaal een andere sfeer. De winkel aan het Noorderplantsoen is een wat kleinere winkel, maar op elk gebied hebben ze spullen. Het is hier lekker neuzen en door de opstelling kun je rondjes blijven lopen.

Het pand aan het Damsterdiep is groter met meer ruimte voor meubels, maar ook al het kleingoed, boeken en kleding vind je hier. Met een mooie doorlopende weg, het Damsterdiep, voor de deur, kun je zo afslaan naar deze Mamamini. Met een aantal parkeerplekken voor de deur zet je je auto zo voor de deur. De Mamamini in Helpman, en in het Noorderplantsoen ook, liggen meer beschut en hebben een beperkt aantal parkeerplekken op het terrein of voor de deur. Verder is het betaald parkeren in de wijk eromheen. Handig om rekening mee te houden. (Tip: kom gewoon op de fiets of lopend ;-))

Bij de 2 winkels in Helpman is het gewoon een kwestie van oversteken, dus je vervoersmiddel kan blijven staan. Aan de ene kant vind je een kringloop zoals die aan het Noorderplantsoen, alleen met een opener opstelling. Alles staat in een grote ruimte waarbij de spullen wel gesorteerd zijn op soort. Meubels en elektronica vind je rechts, in het midden het kleingoed en links de kleding en de boeken. Steek je schuin over dan vind je aan de overkant van de straat een heuse kledingboetiek. Deze winkel van Mamamini verkoopt alleen kleding, accessoires en ander textiel als in kussens, dekens en dekbedovertrekken.

Mamamini is een stichting met 4 winkels waar je altijd weer iets vindt waar je niet naar op zoekt bent of juist andersom. Met een dagje kringloopwinkels bezoeken kun je in Groningen niet om Mamamini heen. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken om parels te scoren, maar daarover snel meer 😉 Voor nu, stap op de fiets (of in de auto of ga lopend) naar Mamamini en verras jezelf met wat je thuis komt. Of bezoek hun webshop. Zo mis je nooit meer iets van Mamamini!

Mamamini
Damsterdiep 307
Helper Oostsingel 15-29
Helper Oostsingel 32 (kledingboetiek)
Noorderbinnensingel 101

Openingstijden
Maandag 12.00 – 18.00
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00
Zaterdag 10.00 – 17.00

Website

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.