6 x Vermaak bij slecht weer

Slecht weer, het komt regelmatig voor in Nederland. In Groningen zijn genoeg dingen te bedenken om met slecht weer te doen. Amanda heeft er voor nu 6 op een rij gezet. Welke activiteit doe jij graag met slecht weer?

Indoor spring park 
Als je van sporten houdt, is een megagroot trampoline park een leuke activiteit voor jou. Jump XL is leuk voor volwassenen maar ook voor de kleinsten. Zo is er Minijump voor kinderen van 1.5 jaar tot en met 6 jaar. Een programma waar je met je kind veilig kunt springen. Openingstijden zijn van maandag tot en met zondag. Doordeweeks is Jump XL geopend tussen 14.00 / 15.00 tot 21.00 uur. In het weekend is het park al vanaf 10.00 uur geopend. Vanaf €10,- tot €12,- per uur kun je springen op verschillende trampolines en attributen.
Jump XL
Antillenstraat 9A
9714 JT Groningen
Meer over Jump XL

Jump XL Groningen01

Concerten en toneel
De Stadsschouwburg is het bekendste en grootste toneelpodium in Groningen. Je kunt hier naar veel leuke voorstellingen zoals theatervoorstellingen, cabaret en kindertoneel.
De Grand Theatre heeft over het algemeen wat kleinere voorstellingen. Je kunt hier naartoe voor toneel, podiumkunst en dansvoorstellingen.
In De Oosterpoort heb je veel leuke concerten. Je vindt hier alles van klassiek tot folk en van hiphop tot pop. Naar welk theater je ook gaat, last minute kun je in Groningen zeker nog kaarten krijgen om ergens naar toe te gaan. Kleine voorstellingen zijn al mogelijk voor €6,- a €10,-. Grote voorstellingen zijn mogelijk van €15,- tot €30,-. Bekijk voor een volledig lijstje theaters in Groningen deze blog.

Grand Theatre Groningen01

Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV Groningen
Meer over Grand Theatre

Stadsschouweburg Groningen01

Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX Groningen
Meer over Stadsschouwburg

Oosterpoort Groningen 01

De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA Groningen
Meer over De Oosterpoort

Martiniplaza
Naast concerten en toneel in de binnenstad zijn er in het Martiniplaza in Groningen zuid ook veel evenementen. Je hebt hier cabaret, theater, dans, show en sport. Aangezien het Martiniplaza ontzettend groot is, zijn de evenementen ook groter. Je kunt denken aan een basketbalwedstrijd van Donar, een concert van Frans Bauer of de gezellige Stadjersbeurs.
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
Meer over MartiniPlaza

Martiniplaza Groningen01

Naar de film
Slecht weer is bij uitstek hét excuus om even lekker naar de film te gaan. De grootste bioscopen in Groningen zijn de Pathé, Kinepolis en de bioscoop in het Forum. Zie ook onze blog over bioscopen in groningen. Het voordeel van de Pathé en het Forum is dat je daarna de stad in kunt gaan omdat beide bioscopen in het centrum zitten. Bij Ruiterstraat 12 parkeer je onder de Pathé voor €2,50 per uur. Een kaartje kost bij de Pathé tussen de €8,- en €14,-. In het Forum kun je op donderdagen naar premières voor maar €5,25. Dit kan met een Forumpas die je in het Forum gratis aan kunt vragen. Kinepolis zit in de Euroborg. Een kaartje kost hier tussen de €9,- en €14,-. In de bioscoop zit een restaurant waar je ook goed kunt dineren. 

Pathé Groningen01

Pathé
Gedempte Zuiderdiep 78
9711 HL Groningen
Meer over Pathé

Forum Groningen01

Forum
Grote Markt 23
9712 HR Groningen
Meer over het Forum

Kinepolis Groningen 01

Kinepolis
Boumaboulevard 53
9723 ZS Groningen
Meer over Kinepolis

Museumbezoek
Het Groninger Museum is zeker het bezoeken waard. Je vindt hier moderne en hedendaagse kunst van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen, instaprondleidingen en gratis audiotours. Het museum is open op de dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen is entree gratis en voor volwassenen is het €15,- per persoon.

Groninger Museum Groningen01

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
Meer over het museum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum zit in de binnenstad van Groningen. In twee mooie middeleeuwse gebouwen zie je een tentoonstelling over de geschiedenis van het Noord-Nederlandse scheepvaart. Het is mogelijk om met je telefoon via hun website is een Smartphonetour te doen. Dinsdag tot en met zaterdag is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag is het museum van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Een kaartje is €8,00 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen tot zeven jaar en 65+.

Scheepvaartmuseum Groningen01

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen
Meer over het museum

Het Stripmuseum in Groningen is verhuisd naar het nieuwe Forum gebouw. Het museum heet nu Storyworld en is letterlijk in een nieuw jasje gestoken. In het museum draait het niet alleen om comics en strips maar ook om games en animaties. Het is een leuk interactief museum die je vanaf € 6,- tot € 8,- kunt bezoeken. Dit kan op de dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Storyworld Groningen01

Storyworld
Grote Markt 23
9712 KJ Groningen
Meer over het museum

Tot slot een kopje koffie
Het is natuurlijk altijd heerlijk om ergens een kopje koffie of thee te doen. Mocht het slecht weer zijn dan is het ideale moment lekker binnen bij te kletsen of ergens mensen te kijken. Een paar leuke plekken waar je goed uitzicht op de binnenstad hebt zijn onder andere Favolosa, Cappuvino en Huis de Beurs. Overige tips vind je in onze eerdere blog ‘9x koffie in Groningen’.

Cappuvino
Vismarkt 1A
9712 CA Groningen
Meer over Cappuvino

Huis de Beurs Groningen01

Huis de beurs
Kerkhof Zuid, Zijde 4
9711 JB Groningen
Meer over Huis de Beurs

Favolosa
Herestraat 7
9711 LA Groningen
Meer over Favolosa

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.