8x Wandelen in de omgeving van Groningen

Appelbergen 02

Het is lente en de zon laat zich de komende tijd weer meer zien. Helaas zijn op dit moment de horecagelegenheden, sportscholen en veel winkels gesloten (in verband met het coronavirus) en wordt er van ons gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je nu toch even de deur uit, waarbij je sociale afstand in acht kunt nemen, dan kun je een frisse neus halen en gaan wandelen. Hieronder enkele plekken in de omgeving van Groningen.

Natuurbeleefpad Beijumerbos
Voor als je even een wandeling wilt maken, zonder daarvoor eerst op de fiets of met de auto een grote afstand af te leggen. Langs velden, bossen, kleine plassen en sloten. Je kunt bijvoorbeeld de wandeling van Natuurmonumenten volgen, maar ook zelf wat rond lopen. De wandeling van Natuurmonumenten is 3.4 km en vind je hier. Dit gebied is rolstoelvriendelijk.

Beijumerbos Groningen 01
Beijumerbos – foto van Facebook

Wandelen Kardinge
Vanaf de parkeerplaats van het transferium in Kardinge kun je ook heerlijk wandelen. Hier kun je ook weer kiezen voor een eigen route of een wandeling van 5 km van Natuurmonumenten.

Kardinge Groningen01

Wandelroute Westerbroek
Een van de laatste laagveenmoerassen in de provincie Groningen. Velden vol tarwe, moerasbos, poelen en bijzondere planten kun je hier treffen. Zelf wandelen of je kunt wederom een wandelroute van +/- 4 km volgen van Natuurmonumenten.

Wandelroute Biessumerbos en Voolhok
Wandelen door het wierdenlandschap van Biessum en Uitwierde. Heb je zin in een langere wandeling? Natuurmonumenten heeft een wandeling van 8.24 km, die vind je hier.

Wandelen in de Appelbergen
De Appelbergen ligt ongeveer 20 minuten met de auto van Groningen vandaan. Tussen Glimmen en Noordlaren. Je kunt hier heerlijk rondstruinen door de bossen en over het zandpad. Daarnaast is er een moeras waar je omheen kunt lopen. Hier vind je een wandelroute van 3,5 km van het Staatsbosbeheer.

Wandelen in het Quintusbos
Het Quintusbos ligt in Glimmen. Je hebt hier kleine en grote bospaden. Vaak met zicht op weilanden vol paarden en koeien. Wat ook leuk is, is om even bij het water van Sassenheim rond te lopen.

Wandelen bij de Ennemaborg
De Ennemaborg is gelegen in Midwolda. Wandelen door de parktuin, langs open velden, een natuurplas en door een donker bos. Het gebied wordt begraasd door Konikpaarden. Je kunt hier zelf rondwandelen, maar het Groningen Landschap heeft een mooie wandelroute uitgezet van 6 km.

Ennemaborg Groningen 01

Wandelroute Leinwijk
Vind je het leuk om te wandelen in een natte omgeving en heb je laarzen in huis. Bij Kropswolde kun je wandelen in de Leinwijk. De landbouwgronden rondom het Zuidlaardermeer maken langzaamaan plaats voor vloedmoeras. Het Groninger Landschap heeft een mooie wandeling van ongeveer 3 km gemaakt, je vind hem hier.

Leinwijk Groningen 01

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.