6 x Bezigheden voor tijdens het Coronavirus

Het treft ons allemaal, de hele wereld staat op zijn kop. Veel landen zitten midden in een lockdown. Wij in Nederland nog niet, maar moeten wel rekening houden met de richtlijnen van het RIVM. Horecazaken, sportscholen en veel winkels zijn dicht, dit betekent dat we massaal thuis zitten. Veel mensen werken daarnaast ook nog eens vanuit huis. Wat kun je nou allemaal doen tijdens deze periode? Wij stelden een lijstje samen.

Wandelen
Er wordt van ons verwacht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Je kunt natuurlijk een blokje om lopen in de buurt, maar in de omgeving van Groningen zijn ook tal prachtige bossen, waar je heerlijk kunt wandelen. Probeer hierbij rekening te houden met hoeveel mensen er al zijn en probeer 1,5-2 meter afstand te houden. Een lijstje met mooie wandelplekken vind je hier. Houd er wel rekening mee dat alle horecagelegenheden gesloten zullen zijn, dus neem zelf wat te eten en drinken mee.

Fietsen
Het is natuurlijk ook een idee om een rondje te gaan fietsen. Hierbij is het goed mogelijk om afstand te houden. Je kunt toch even een frisse neus halen en bijvoorbeeld een zonnestraal pakken.

Online eten bestellen
Nu de horecazaken dicht zijn, kun je niet meer de deur uit voor een bakje koffie, lekkere lunch en/of diner. De horeca heeft het zwaar op het moment, maar veel zaken gaan nu ook bezorgen of je kunt een heerlijke maaltijd van je favoriete tent afhalen. Zo steun je de lokale horecazaken om deze periode door te komen. Mis je de sociale aspecten van het uiteten gaan met bijvoorbeeld vrienden? Plan dan een Facetime diner, of bijvoorbeeld een Houseparty diner als je met meer dan vier personen bent. Een lijstje met horecazaken volgt.

Online shoppen
Wil je graag shoppen, maar blijf je zoals de adviezen van het RIVM thuis. Dan kun je ook online bij veel lokale winkels shoppen, zo steunen we deze winkels ook de komende tijd. Warenhuis Groningen heeft op de website alle winkels staan die met Dropper bezorgen. De lijst vind je hier. Daarnaast kun je ook shoppen bij onder andere lokale kledingwinkels, dit doe je via Instagram.

Warenhuis Groningen 01

Sporten in de buitenlucht
Frisse lucht is gezond, een beetje beweging ook. Je kunt nu de sportscholen dicht zijn natuurlijk prima in de buitenlucht gaan sporten. Ga dit nu niet doen met een groepje, maar gewoon alleen. Of bijvoorbeeld in de tuin als je die hebt. Blogger Amanda maakte ook een lijstje met sportscholen die je voorzien van een thuisworkout. Je vindt hem hier.

Thuis sporten 01

Andere activiteiten
We zijn nog maar even thuis met zijn allen, maar wie weet hoelang dit nog kan duren. Wil je graag van alles doen, maar heb je inspiratie nodig. Je kunt bijvoorbeeld thuis de klusjes doen die al tijden liggen. Schilder die ene muur, pak de tuin aan, maak een grote schoonmaak, ruim je kast op…
Heb je geen klusjes in huis, of heb je ze net gedaan? Je kunt gaan puzzelen, tekenen of bijvoorbeeld spelletjes spelen. Woon je alleen, pak dan Facetime of Houseparty erbij en speel op afstand een spelletje. of ga samen dineren.

Heb jij nou nog hele goede tips voor anderen om te doen, reageer op dit bericht of stuur ons via Social Media een bericht. Denk allemaal om elkaar en blijf zoveel mogelijk thuis om verdere verspreiding te voorkomen.

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.