6x Bioscoop in Groningen

Het is alweer vroeg donker, het wordt weer kouder, wat ons betreft echt het moment om naar de film te gaan. In Groningen zijn meerdere bioscopen om naar toe te gaan, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Pathé Groningen
Pathé Groningen zit gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep, tussen het Centraal Station en de Vismarkt. Dit is de grootste bioscoop in Groningen en heeft negen zalen in diverse groottes. De bioscoop draait de laatste topfilms, maar ook kinderfilms. Je kunt er voor kiezen om naar de Sneak Preview te gaan en er zijn regelmatig Ladies Nights. Aan het Zuiderdiep zitten genoeg locaties om nog wat te eten of te drinken. Eten kan bijvoorbeeld bij Eetcafé d’Ouwe Brandweer, Grand Café Groningen of Wadapartja. Kijk hier voor een gehele lijst met restaurants die een Pathé Filmdiner aanbieden.
Voor een drankje kun je bijvoorbeeld naar de Chaplin’s Pub of Buckshot Café.
Gedempte Zuiderdiep 78
9711 HL Groningen

Meer info Pathé Groningen

Pathé Groningen 01

Forum Groningen
Forum Groningen zit nu nog gevestigd aan het Hereplein, maar op 29 november opent het Forum aan de Nieuwe Markt. Op 17 november zal het filmtheater aan het Hereplein voor het laatst geopend zijn. Aan de Nieuwe Markt kun je terecht voor films en documentaires. Daarnaast kun je er ook een hapje eten voor of na de film of even naar de bibliotheek bijvoorbeeld.
Het Forum zal vanaf 30 november 365 dagen per jaar geopend zijn. Van maandag tot en met zaterdag vanaf 9 uur en de zondag vanaf 10 uur.
Nieuwe Markt 1
9712 KJ Groningen

Meer info Forum Groningen

Forum Groningen 01

Kinepolis Groningen
Net iets buiten het stadscentrum, bij het voetbalstadion ligt de bioscoop Kinepolis Groningen. Deze bioscoop telt 10 moderne bioscoopzalen en is makkelijk te bereiken per trein en met de auto. Ze verzorgen ook regelmatig events als Ladies Nights of bijvoorbeeld een film Marathon. Ook Kinepolis werkt samen met verschillende restaurants als het gaat om eten in combinatie met een film. De bioscoop is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 13.30 tot middernacht, op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot middernacht en op zondag van 10 tot middernacht.
Boumaboulevard 53
9723 ZS Groningen

Meer info over Kinepolis Groningen

Kinepolis Groningen 01

DOT Groningen
DOT Groningen staat ook wel bekend als een fijne lunch- en dinerplek, maar daarnaast zijn er ook regelmatig feestjes en hebben ze er een fantastische cinema. Het is het enige fulldome 3D-koepeltheater dat we in Nederland hebben en één van de weinige in de wereld. Zie hier een overzicht met de films die er draaien. Voordat je een film kijkt kun je een daghap eten. De openingstijden van DOT dome cinema hangen af van de films die gespeeld worden, kijk hiervoor dus naar de agenda.
Vrydemalaan 2
9713 WS Groningen

Meer info over DOT Groningen

DOT Groningen 01

Vera Groningen
In de Oosterstraat worden wekelijks 4 concerten en een filmavond gehouden. Aangezien het midden in het centrum zit kun je vooraf op verschillende plekken een hapje eten. Bekijk hier de agenda van de films die gedraaid worden in de Zienema van Vera en voor de openingstijden.
Oosterstraat 44
9711 NV Groningen

Meer info over Vera Groningen

Vera Groningen 01

ORKZ Bios
De Oude RKZ bios in Helpman speelt maandelijks verschillende films. Er is een eigenzinnige en gevarieerde programmering. Er hangt een ongedwongen sfeer en er zijn luxe stoelen. Daarnaast kun je er in het café voor of na de film nog een drankje genieten. Ook kun je op de dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag mee-eten in het eethuisje. Vanaf 15.30 kun je je hiervoor inschrijven om op dezelfde avond om 18.30 mee te eten. Kijk voor meer informatie over het eethuisje hier.
Kijk voor de filmprogrammering hier.
RKZ
Emmastraat 15
9722 EW Groningen

Meer info over de RKZ bios

ORKZ Groningen 01

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.