De hotspots van: blogger Amanda

Het is weer tijd voor een nieuwe hotspot lijst. Deze keer schrijf ik, Amanda, over mijn favoriete plekken in Groningen. 

Om maar vijf plekken te kiezen vind ik toch best lastig. Met enige regelmaat switch ik van koffietent waar ik graag zit en ga ik toch graag ergens anders eten. De plekken die ik gekozen heb zijn momenteel mijn favoriete plekjes in hartje Groningen.

Koffie: Cappuvino
Cappuvino zit inmiddels een flinke twee jaar in de binnenstad. Gevestigd aan de grote markt zit je hier heerlijk. Je kunt hier perfect zitten om naar buiten te kijken. Dus ideaal zitten als het buiten geen lekker weer is. Wat ik op de warmste zomerdagen vooral fijn vind, is niet per se het dakterras, maar om bij het raam te zitten. De ramen kunnen helemaal open, het waait hier dan heerlijk door. Niet onbelangrijk, de koffie is hier heerlijk en je kunt hier ook goed lunchen.
Meer info over Cappuvino
Cappuvino
Vismarkt 1
9712 CA Groningen

Lunch: Doppio
Doppio staat wellicht meer bekend om de koffie maar de lunch is hier zeer goed. Het liefst neem ik de flatbread met zalm of een smoothie. Daarbij is de WiFi heel goed dus kan ik het meteen combineren met een werkmiddagje. Bij de locatie aan de Brugstraat is altijd wel ergens een goed plekje. Vaak ga ik naar de locatie aan het Zuiderdiep om daarna naar de bioscoop te gaan. Met mijn pathé pas kan ik voor €19,- onbeperkt naar de film. 
Meer info over Doppio
Doppio
Brugstraat 6
9711 HD Groningen
Doppio Pathé 
Gedempte Zuiderdiep 87A
9711 HX Groningen

Doppio Groningen 01

Dineren: Magoya 
Magoya bestaat nog niet zo lang in Groningen maar wordt al snel populair. Je kunt hier heerlijk Japans eten. Je hebt hier ramen, sushi, pokébowls en veel meer. Doordat je met een QR code besteld krijg je best snel je eten. Ideaal voor een snelle, lekkere en gezonde lunch / diner! Ze zijn open van 12.00 tot 21.30 van maandag tot en met zaterdag. Mijn favoriet? Een ramengerecht, de Miso Charsiu.
Meer info over Magoya
Magoya
Stoeldraaierstraat 56
9712 BX Groningen

Sport: Krav Maga Groningen
Al meer dan 10 jaar sport ik bij Krav Maga Groningen. Dit is zeker niet voor niets. Het is een hele hechte en ontspannen groep om mee te sporten. In de 10 jaar dat ik hier sport heb ik veel geleerd qua zelfverdediging. Nog steeds sport ik hier omdat de training heerlijk is voor de conditie en om kracht te trainen en ik natuurlijk al mijn vaardigheden wil onderhouden. Hier volg ik ook MMA lessen. Dit staat voor mixed martial arts, een combinatie van kickboksen, judo, worstelen, Brazilian Jiu-Jitsu en meer. Ook weer een hele leuke groep en echt een aanrader als je niet weet welke vechtsport je het leukst lijkt. 
Meer info over Vechtsporten Groningen
Vechtsporten Groningen
Rijksweg 28b
9731 AB  Groningen

Krav Maga Groningen 01

Winkel: Costes & Scotch and Soda
Als ik ga winkelen in Groningen, dan ga ik het liefst langs Scotch and Soda. Inmiddels zijn de basics in mijn kast gevuld met kleding van Costes en Estherz. Bij Scotch and Soda vind je leuke items die net even wat anders zijn. De stijl is wat meer luxe casual kleding. Iets meer opvallend en de kwaliteit van de kleding is er ook zeker aan af te zien. 
Meer info over Skotch and Soda
Meer info over Costes
Costes
Herestraat 69-71
9711 LC Groningen

Skotch and Soda
Grote Markt 48 & Brugstraat 30
9711 LX Groningen & 9711 HZ Groningen

Lijkt het jou nou ook leuk om een ‘hotspots van’ te maken en deze op onze website te delen met anderen? Stuur ons dan even een berichtje.

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.