De hotspots van kleutermeester Sander

Wij van Groningen Cityblog maken vaker lijstjes voor jullie, maar het leek ons leuk om ook een serie ‘de hotspots van’ te beginnen. Renee en ik hebben zelf eerder al een ‘hotspots van’ – lijstje geplaatst, vandaag laat de Groningse kleutermeester Sander weten wat zijn favoriete plekken in Groningen zijn.

Café Merleyn
Café Merleyn, één van de gezelligste kroegen in de Stad. Deze sfeervolle wijkkroeg is te vinden aan de Meeuwerderweg. Met 5 bieren van de tap en veel verschillende soorten speciaalbier van de fles komt elke bierliefhebber hier aan z’n trekken.
Bestel een Bolleke, neem goed gezelschap mee en je hebt een top avond!

Café Merleyn Groningen 01

Rima
Aan de Oosterweg is al ruim 40 jaar Indonesisch Meeneemcentrum Rima gevestigd. Zelf ben ik inmiddels een jaar of 4 vaste klant van dit afhaaltentje in de Oosterpoort. De dames van Rima bieden een ruime keus aan eten uit de Javaanse-Sumatraanse keuken aan. Naast heerlijke vlees- en groentegerechten hebben ze een ruim assortiment aan Indonesische hapjes. Enkele jaren geleden heb ik rond gereisd in Java en Sumatra en het was net of we elke avond bij Rima aten.
Heb je geen zin om te koken, wip gewoon even bij ze langs.

Rima Groningen 01

Stadsschouwburg
De Stadsschouwburg aan de Turfsingel is toch wel echt een pareltje van de Stad. In dit theater heb ik al diverse voorstelling mogen zien en elke keer is de ambiance weer top. Loop na afloop van een voorstelling het nabijgelegen café de Souffleur nog even binnen voor een afzakkertje en je avond is compleet.

Stadsschouwburg Groningen 01

Bistro de Grote Frederik
Aan het Frederiksplein in de Oosterpoort is de Grote Frederik te vinden. De bistro beschikt over zeven tafels en er worden top gerechten geserveerd. De Grote Frederik is al jaren een begrip in de Stad, sinds 2018 zwaaien Arnejan Kruithof en Marjon Millenaar de culinaire scepter in de kleine bistro. Dit jaar staan ze dan ook in de ViaMichelin gids, en dit is volgens mij zeer terecht!

Bistro de Grote Frederik Groningen 01

WK Snert- en Stamppot koken
Sinds vorig jaar is het maken van snert officieel opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Hierdoor kan het WK Snert- en Stamppot koken zeker niet ontbreken in mijn top 5. Elk jaar wordt dit wereldkampioenschap gehouden op het Alfa-college.
Zelf heb ik twee keer meegedaan aan dit mooie evenement, maar helaas ging de wereldtitel aan mijn neus voorbij.
Dit jaar organiseert Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen het kampioenschap op vrijdag 14 februari.

WK Snert- en stamppot koken Groningen 01

Lijkt het je nou ook leuk om een lijstje te maken van jouw hotspots? En dat deze gedeeld wordt op Groningen Cityblog? Stuur ons een berichtje!

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.