De Hotspots van Melissa Kleine

Wij van Groningen Cityblog hebben voor jullie al een aantal Hotspot-lijstjes gemaakt. En om in het thema “de hotspots van” te blijven, is het dit keer een lijstje met mijn hotspots in en om de stad Groningen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk verschillende locaties te kiezen, zodat er voor iedereen wat is. Óók ben ik door heel de provincie te vinden voor mijn fotografie. Daardoor heb ik door heel de provincie hotspots! Om het extra leuk te maken, zijn (bijna) alle foto’s in deze blog van mij, zodat je ziet wat ik overal doe, eet, of fotografeer. Ben je benieuwd naar wat mijn hotspots zijn? Lees dan vooral verder 🙂

Zwaneveldsgat, Kolham.

Zelf woon ik in Kolham, en ben ik gek op de natuur. Dit is de plek waar ik wekelijks, bijna dagelijks te vinden ben. Hier fotografeer, wandel, fiets ik, of spreek ik af met vrienden. Er is van alles te doen voor alle doelgroepen. Je kan met je kinderen de “kabouter route” lopen, met als keuze 1 of 3 kilometer, je kan er in de zomer zwemmen, je kan er “vrij” wandelen zonder routes, met je hond wandelen, je kan er super veel dingen fotograferen (denk aan vogels, planten, landschappen etc.) of gewoon heerlijk van de natuur genieten! Ook fijn.
Adres: Uiterdijk, Kolham.

Gon’s theetoentje, Sellingen.

Afgelopen zomer was ik in Sellingen om foto’s te maken. Ik zag op de hoek van de straat een ontzettend sfeervol terras; Gon’s Theetoentje. En gezien ik ook gek ben op eten en drinken greep ik mijn kans. Je kan er van alles krijgen; van zelfgemaakte taarten, tot koffie en thee, frisdrinken, ijsjes, belegde broodjes en veel meer! Het personeel is erg vriendelijk (je ziet dat ze plezier in hun werk hebben) en je kan er heerlijk zitten. In de winter kun je heerlijk binnen zitten in een omgetoverde blokhut, en met het mooie weer zit je natuurlijk lekker buiten. Mocht je ooit in de buurt van Sellingen zijn, is dit zeker een aanrader!
Adres: Westerkamp 2, 9551 BE Sellingen

Website: www.gonstheetoentje.nl

PS; koffie, thee & taart.

Ooit ben ik hier beland omdat ik graag scones eet. Dat is dus ook hetgeen wat ik hier (bijna) altijd doe. Ook ben ik fan van hun zelfgemaakte ijsthee, zeker een aanrader! Aan de titel van dit stukje zie je het vast al, PS; verkoopt koffie thee en taart. Daarnaast kan je er ook ontbijten en lunchen, en daarvoor heb je ook genoeg keuze. Ben je vegetarisch? Dan is er voor jou genoeg keuze. In de zomer kan je lekker buiten zitten, maar binnen vind ik het minstens zo gezellig. Vooraan in de winkel hangen schommels waarbij je aan tafel kan zitten, dat is mijn favoriete plek om te zitten!Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 24, 9712 EJ Groningen

Website: www.mijnps.nl

De kerk van Noordbroek.

Eén van de leukste onderwerpen om te fotograferen vind ik Groningse kerken. afgelopen zomer heb ik deze kerk bezocht, en was vooral onder de indruk van de prachtige schilderingen op het plafond. Ook al heb je misschien eerst je twijfels of dit wel iets voor je is, bezoek eens een kerk in Groningen. Een hoop kerken zijn gewoon dagelijks geopend en je kan er gewoon gratis naar binnen lopen. Erg leuk voor fotografie, cultuur proeven, je verdiepen in Groningse geschiedenis, of gewoon er even uit gaan met z’n allen. Vooral omdat hier veel schilderingen en hoge ramen te zien zijn, is dit iets wat je zowel alleen als met je gezin kan doen. Probeer eens iets nieuws, of ga er gewoon op uit!
Adres: Noordersingel 1, 9635 TG Noordbroek

Website: www.kerk-noordbroek.nl

De burcht, Wedde.

Gebouwen fotograferen vind ik ook ontzettend leuk om te doen. Ik zet graag een hoop locaties uit de provincie op de foto en zo ook De Burcht. Iets als Landgoed Fraeylemaborg vind ik ook mooi, maar dat leek mij wat te simpel gezien een hoop mensen dat al kennen. Iets wat minder mensen kennen is De Burcht in Wedde. Het gebouw is bestemd als vakantieverblijf voor kinderen die uit gezinnen komen die het niet breed hebben. een erg mooi initiatief. Geregeld kan je het gebouw bezichtigen, en je kan er altijd wandelen. Een mooie locatie om te bezichtigen, te wandelen en te fotograferen.
Adres: Hoofdweg 7, 9698 AA Wedde

Website: www.burchtwedde.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.