De hotspots van: Renee

Wij van Groningen Cityblog maken vaker lijstjes voor jullie, maar het leek ons leuk om ook een serie ‘de hotspots van’ te beginnen. Na die van Roos kon die van mij niet uitblijven. En daarom nu ook het lijstje van Renee.

Groningen, mijn lievelingsplek. Vooral de stad, maar ook zeker de provincie. De plek waar ik thuis kom en ik me thuis voel. Er is hier zoveel te ontdekken en dat doe ik dan ook graag. Ik hou van lekker eten en drinken met familie en vrienden, laat me graag verrassen door muziek, theater en nieuwe eet- & drinkhotspots en ben nooit bang voor het verrassingsmenu of beter gezegd, liever de verrassing dan dat ik moet kiezen. Want hoe moet ik kiezen als liefhebber van veel en ontdekker van het onbekende? Mijn poging lees je hieronder 😉

Black & Bloom:
Wat is een beter begin van de dag, of een lijstje, dan een kop goede koffie? Mijn lievelingsplek als het om koffie gaat is zeker Black & Bloom. De liefde waarmee de koffiebonen worden geselecteerd, gebrand en geschonken proef je in elke slok. Met een vitrine vol taartjes, een kaart die klassiekers en seizoensfavorieten bevat en een fijne relaxte sfeer is dit de ideale plek voor een fijn gesprek, een lekker boek of een korte pitstop.
Meer info

Wadapartja:
Wat apaaaart! Maar eigenlijk vind ik het gewoon een hele gezellige plek voor ontbijt, lunch of diner. Of eigenlijk een eet/drink/chill plek voor alles wat je tussendoor maar kan bedenken. Ze geven hun gerechten niet alleen grappige titels, maar het smaakt ook nog eens dondersgoed. Het personeel is altijd vrolijk en heeft er zichtbaar zin in. Niet alleen de stoelen waar je op zit, of de planten om je heen, maar alles is te koop bij Wadapartja. Of je neemt even een kijkje in het winkeltje of bij hun tweede locatie aan de Westerhaven. Het klinkt alsof ze van alle markten thuis zijn.. En dat is ook zo!
Meer info

Proeflokaal Mout:
Mijn allerliefste lievelingscafé, of eigenlijk proeflokaal, is toch echt wel Proeflokaal Mout. (Lees hier meer.) Niet alleen als liefhebber, maar ook als nieuwsgierige ontdekker, ben ik hier volledig op mijn plek. De kaart bestaat uit uitsluitend bier van Nederlandse brouwerijen. Dat biedt de ruimte aan zoveel moois, zoveel moois uit Nederland. En of ik hier nu met vrienden ben of alleen een biertje kom drinken, bij elke bezoek voel ik me thuis en geniet ik van de kaart, het proeflokaal en de mensen.
Meer info

Ik zou dit lijstje kunnen vullen met alleen maar hotspots op het gebied van eten & drinken, maar dat doe ik niet. Roos koos voor 3 eet/drinkspots en 2 andere hotspots en die uitdaging wil ik ook graag aangaan. Want anders zouden de volgende 2 plekken niet genoemd worden & dat zou toch zonde zijn, vind ik.

Kapsalon Jottem:
Na jarenlang bezoekjes brengen aan de tien euro kapper of zelf de schaar/tondeuse ter hand genomen te hebben, wilde ik op zoek naar een goede, vaste kapsalon. Ik vroeg een goede vriendin en zij tipte mij Kapsalon Jottem. Ik maakte een afspraak, nam plaats in de stoel en sindsdien wil ik niet anders. De kapsters geven goed & passend advies, nemen de tijd en denken graag met je mee. En als je bent zoals ik, namelijk dat je het niet weet en alles goed is, ook dan kom je altijd met een tof kapsel weer buiten. (Bedankt Mo ;-))
Meer info

Kringloopwinkel Mamamini:
Naast mijn grote liefde voor eten & drinken heb ik nog een grote liefde, namelijk die voor de kringloop. En met 4 plekken in Groningen, waarvan 2 vlakbij mijn huis, is Kringloopwinkel Mamamini een begrip en een favoriet van mij. Je weet nooit wat er ligt en met wat je thuiskomt, maar dat je met iets thuiskomt is bij mij zo goed als zeker!
Meer info

Lijkt het je nou ook leuk om een lijstje te maken van jouw hotspots? En dat deze gedeeld wordt op Groningen Cityblog? Stuur ons een berichtje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.