De hotspots van : Roos-Anne

Wij van Groningen Cityblog maken vaker lijstjes voor jullie, maar het leek ons leuk om ook een serie ‘de hotspots van’ te beginnen. En daarom bijt ik, blogger Roos-Anne, het spits af.

‘Ik ben geboren en opgegroeid in de provincie Groningen. Na enkele keren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt kwam ik toch altijd weer terug in het mooie Groningen. Op mijn vrije dag ga ik graag de stad in om mijn groenten en fruit te halen op de markt, een lekkere kop koffie te drinken met vrienden of gewoon ergens lekker te lunchen of dineren. Hierbij deel ik graag mijn top 5 met jullie’.

Koffie: Stephens Smaakatelier
Deze leuke, huiselijke lunchroom is iets buiten het stadscentrum gevestigd in de Rivierenbuurt. Aangezien ik hierbij in de buurt woon kom ik hier graag om een lekkere cappuccino te drinken. Bij de koffie zit altijd wat lekkers, afkomstig van Bake My Day. Daarnaast serveren ze ook heerlijke sandwiches.
Meer info

Stephens Smaakatelier Groningen 01

Lunch: Bellami’s bar á manger
Zoals ik al schreef heb ik enkele keren in het buitenland gewoond, zo ook in Parijs. Toen Bellami’s bar à manger opende en ik er voor het eerst was geweest maakte ik dan ook een klein sprongetje in de lucht.
Het is een kleine zaak, maar heel leuk ingericht. Je waant je echt even in Frankrijk, zeker met de Franse chansons die op de achtergrond worden gespeeld. En dan de menukaart, allemaal gerechten geïnspireerd op de Franse keuken; Franse kaasjes, charcuterie, maar mijn favoriet is toch wel de Croque Bellami.
Meer info

Bellami Groningen 01

Dineren: Gastro Bistro XO
Lekker eten met een goed glas wijn, dat is wel aan mij uitbesteed. Er zijn verschillende plekken waar dit natuurlijk kan, maar Gastro Bistro XO is voor mij wel een heerlijke spot. Het zit gevestigd in de Folkingestraat, midden in het centrum. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, lunch, borrel of een heerlijk diner. Ze koken met de seizoenen mee en serveren een 5 gangen menu voor €35. Hierbij kan je kiezen voor een bijpassend wijnarrangement, maar hebben ze ook heerlijke wijnen per fles. Reserveren is aan te raden.
Meer info

Sport: Dreamfit
Zeker twee keer per week ben ik hier te vinden. Het is een gezellige, kleine sportschool, met leuke instructeurs. De sfeer die er heerst is heel ontspannen en gezellig. Je kunt bij Dreamfit terecht voor personal training of groepslessen. Zo geven ze circuit training, HIIT, curves en boxing. Die laatste is mijn favoriet. De lessen worden gegeven in kleine groepen en je kunt je via een app heel makkelijk inschrijven voor een les. Heb je na de les zin in een kopje koffie of een shake, die maken ze met veel plezier voor je!
Meer info

Dreamfit Groningen 01

Winkel: Costes fashion
Als ik ga winkelen in Groningen, dan ga ik meestal even langs bij Costes Fashion. Hier hebben ze kleding met allerlei leuke kleuren en prints, maar ook fijne basics. De winkel zit aan het begin van de Herestraat in een prachtig mooi pand, bestaande uit drie verdiepingen.
Meer info

Costes Groningen 01

Lijkt het jou nou ook leuk om een ‘hotspots van’ te maken en deze op onze website te delen met anderen? Stuur ons dan even een berichtje.

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.