14 x Kerst-/ wintermarkt in Groningen en provincie

We naderen de winter, dat betekent kou, misschien wel sneeuw, maar ook gezelligheid en vuur en winter- en kerstmarkten. Hierbij een overzicht van enkele markten in Groningen en provincie op datum gesorteerd.

Groningen

22 t/m 24 november : Winterfair Martiniplaza
Van 22 tot en met 24 november zal Martiniplaza omgetoverd worden tot een winters paradijs. Zo kom je alvast helemaal in de sfeer voor de kerstdagen. In luxueuze pagodetenten word je getrakteerd op veel moois; wintermode en culinaire verwennerijen als glühwein en appelbeignets. Aantrekkelijke interieurdecoraties en cadeaus, winterse vachten, houtsnijwerk, must-haves, bijzondere kerstkoopjes, warme wintermode, winterse wijnen… De Winterfair is geopend van 10 tot 17 uur en kaarten zijn online te koop voor €6, aan de deur voor €8.
Meer info over de Winterfair

Winterfair Martiniplaza Groningen01

8 & 9 december : Zweedse kerstmarkt
In de voormalig Suikerfabriek kun je op zaterdag 8 en zondag 9 december terecht voor een Zweedse Kerstmarkt. Je trapt hier de kerstperiode af met Zweedse lekkernijen, veel leuke shopadresjes, kerstkoren en sing a songwriters. Beide dagen kun je hier van 10 uur tot 17.30 rondstruinen. Kaarten zijn online te koop voor €6,50 en bij de kassa voor €7.
Meer info over de Zweedse kerstmarkt

Zweedse Kerstmarkt Groningen01

13 december : Kerstmarkt Helpman
Op vrijdag 13 december kun je tussen 15.00 en 20.00 uur bij de Groenensteinlaan 16 terecht voor een sprookjesachtige Kerstmarkt. Er zijn diverse kraampjes waar cadeaus te koop zijn voor onder de kerstboom, daarnaast zijn er vele lekkernijen, warme chocolademelk en glühwein om mee op te warmen. Entree is gratis.
Meer info over de kerstmarkt in Helpman

Kerstmarkt Helpman Groningen01

14 december : Kerstmarkt Martinikerk
Proef de originele kerstsfeer zoals deze te proeven is in Duitse steden. Er is een Kerstman en Kerstkoor aanwezig om de Martinikerk om te toveren tot sfeervolle kerstmarkt. Er zijn verschillende kraampjes waar je leuke cadeaus kunt kopen voor onder de kerstboom. Maar zo zijn er ook genoeg lekkernijen aanwezig, een glas glühwein of warme chocolademelk. Entree vanaf 12 jaar is €3.
Meer info over de Kerstmarkt in de Martinikerk

14 december : Kerstmarkt Hoornse Meer
In een grote witte tent op het S. Allendeplein, vindt dit jaar de Kerstmarkt Hoornse Meer plaats. De tent is feestelijk verlicht en wordt verwarmd. Er zullen ruim 20 kramen aanwezig zijn, waar je kerststukjes, kaarten, mutsen en shawls, sierraden, kerstdecoraties en meer kunt kopen. Bij Albert Heijn kunt u proeven hoe lekker het assortiment voor de komende feestdagen zijn. De Buurtboomgaard is aanwezig met zelfgemaakte producten en er is een kraam met speciale Indische hapjes. Daarnaast kun je er een kop snert, een heerlijk broodje warme worst, een kop koffie of glühwein kopen. Wijkkoor de Hoorngeschal verzorgt een kerstelijk optreden.
De Kerstmarkt is van 10.30 tot 16.30.
Meer info over de Kerstmarkt Hoornse Meer

Wintermarkt Hoornse Meer Groningen01

20 t/m 22 december : WinterWelVaart
In het A-kwartier zal dit jaar de 13e editie van de WinterWelVaart gehouden worden. Je kunt hier terecht voor je laatste kerstinkopen, maar het is ook gewoon heel gezellig om heen te gaan. De kraampjes en boten zijn versiert met lampjes en de houten huisjes en kraampjes maken het heel sfeervol. Daarnaast is er gezorgd voor voldoende eten en drinken. De openingstijden zijn als volgt:
Vrijdag: 17.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag: 12.00 uur – 22.00 uur
Zondag: 12.00 uur – 18.00 uur
Meer info over WinterWelVaart

WinterWelVaart Groningen01

22 december : Vegan Kerstmarkt
Bij de EM2 vindt na een geslaagde eerste editie in 2018 een tweede editie van de Vegan Kerstmarkt plaats. Denk aan een sfeervolle buitenruimte, met knisperende vuurtjes, vegan glühwein en warme chocolademelk. Daarnaast is er ook een binnenruimte met een kerstmarkt, live muziek en gezellige zitplekken. Er zullen heerlijke vegan hapjes te verkrijgen zijn en kun je er (h)eerlijke en duurzame kerstcadeaus kopen. Toegang is gratis.
Meer info over de Vegan Kerstmarkt

Provincie

30 november : Wintermarkt Glimmen
In het gezellige dorp Glimmen zal op zaterdag 30 november wederom een wintermarkt gehouden worden. In Dorpshuis de Groenenberg staan leuke kramen, er is gezellige muziek, er zijn heerlijke hapjes en drankjes en activiteiten voor kinderen. Net als bij voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer “Heel Glimmen Bakt” zijn en kan je je bakkunsten en creativiteit uiten in een taart. Van 15 tot 20 zijn er verschillende activiteiten en een markt en na 20 uur een swingende afterparty met DJ.
De toegang is gratis.
Meer info over de Wintermarkt

7,8,14,15,21,22 december : Kerstmarkt Bourtange
Wil jij je kerstinkopen doen op een unieke locatie? In Vesting Bourtange zal er op 7,8,14,15,21 en 22 december een Kerstmarkt plaatsvinden. De hele vesting is dan prachtig verlicht, zo zullen de toegangswegen en de bruggen versierd worden met duizenden lichtjes en zullen er op de vestingwallen verlichte kerstbomen staan. Op het Marktplein staat een grote kerstboom. Er staan ongeveer 100 kramen met een breed kerstassortiment. Er zijn diverse koren en artiesten aanwezig. En natuurlijk zal er glühwein en chocolademelk aanwezig zijn. Op zaterdagen zal de markt geopend zijn van 11 tot 21 uur en op zondagen van 11 tot 18 uur. Kinderen tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen, voor volwassenen is dit €3,50. Wil je naast de Kerstmarkt ook nog naar de musea dan betaal je €6. Parkeren is gratis, volg de borden P-Bourtange naar één van onze parkeerplaatsen. NB: honden zijn niet toegestaan. (in het welzijn van het dier)
Meer info over de Kerstmarkt Bourtange

14 december : WinterWelVaart Sappemeer
De haven van Sappemeer en de Historische Scheepswerf Wolthuis zijn regiolocaties van de WinterWelVaart. in de haven komen oude schepen te liggen, die door het publiek zijn te bezichtigen. Op de scheepswerf is tussen 10 en 18 uur veel te zien en te beleven. Zo zijn er demonstraties van de klinkerploeg en staat er een rookton waar de palingroker mee bezig is. In het Bezoekerscentrum gebeurt ook van alles. En natuurlijk wordt lekker eten en drinken ook niet vergeten. Er zal erwtensoep zijn, gehaktballen en glühwein en koffie en thee.
Meer info over WinterWelVaart Sappemeer

14 & 15 december : WinterWelVaart Zoutkamp
In de sfeervol verlichte binnenhaven liggen verschillende schepen afgemeerd. Aan boord en aan wal kan men genieten van een expositie, een spannend verhaal of heerlijke muziek. Aan het programma wordt nog gewerkt. Toegang is gratis.
Meer info over de WinterWelVaart in Zoutkamp

WinterWelVaaert Zoutkamp01

14 & 15 december : Kerstmarkt Fraeylema
Het landgoed Fraeylemaborg te Slochteren organiseert ook dit jaar weer een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud. Er zullen meer dan 50 kramen aanwezig zijn, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Onder het genot van een glaasje glühwein kun je toekijken hoe de kinderen op het ijs gaan. Op de achtergrond spelen kerstklassiekers. De Fraeylemaborg is geopend van 11 tot 17 uur en een entreebewijs is €7. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis en museumkaarthouders hebben gratis toegang. Het entreebewijs geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis, “Panoramische landschappen van Gert-Jan Scholte-Albers”.
Voor tickets en meer info over de Kerstmarkt Fraeylema

15 december : Dicken’s Day Beerta
Op deze dag komen personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. er is muziek in de kerk, er worden kerstverhalen verteld en u kunt terecht voor een kop koffie, thee of glühwein met iets lekkers erbij. De opbrengsten komen ten goede van de volgende Dicken’s Day! het evenement vindt plaats van 11 tot 17 uur en is gratis.
Meer info over Dicken’s Day Beerta

21 december : Kerstfair Haren
De Dorpskerk van Haren zal zaterdag 21 december het sfeervolle decor zijn van de Kerstfair Haren. Van 11 tot 18 uur presenteren Harense ondernemers en speciaal geselecteerde verkopers hun mooie producten en heerlijke eten.
Meer info over de Kerstfair Haren

Mis jij of heb jij een Winter-/Kerstmarkt die je er graag op hebt willen staan? Neem dan even contact met ons op.

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.