Over ons

Welkom op Cityblog Groningen! 

Groningen bruist! In het noorden van Nederland, ligt het mooie Groningen.  Een bruisende stad, omringd door rust en groen. Groningen is de jongste stad van Nederland, waar ruim 55.000 studenten wonen.  Hier is dan ook altijd iets te beleven. Wij verzamelen hier voor jullie alle tips wat betreft eten & drinken, shoppen en events in Groningen & omgeving.  

Meet blogger … Renee !

Hallo!
Ik ben Renee, lekkerbek in hart & nieren en verliefd op de mooie stad die Groningen is. Bijna 12 jaar woon ik hier en ik zie mezelf hier niet snel weggaan. Groningen heeft alles wat je kan wensen in een stad, namelijk de gezelligheid van een dorp, een divers aanbod in eten & drinken en mooie straatjes waar je in kan ronddwalen.

Via Groningen Cityblog neem ik jullie graag mee langs al deze leuke, maar vooral lekkere plekken in Groningen. Ik vertel je waar je heerlijk kan eten & drinken, van kop koffie tot borrel en van ontbijt tot late night snack. Er is niks liever wat ik liever doe in mijn vrije tijd. Want Groningen klinkt dan misschien ver weg, maar ik zal je laten zien dat Groningen die reis dubbel en dwars waard is.
Tot snel hè 😉

Meet blogger… Roos-Anne !

Hoi!
Ik ben Roos-Anne, geboren in Groningen en opgegroeid in de provincie. Meerdere keren heb ik in het buitenland gewoond en gewerkt, maar ik ben altijd weer teruggekomen naar Groningen, mijn ‘thuishaven’.

Het fijne aan Groningen vind ik dat het knus en gezellig is, een beetje de sfeer heeft van een dorp, maar waar altijd genoeg te doen en te beleven valt. In Groningen ga ik er zelf graag op uit om events bij te wonen, ergens te lunchen, borrelen of te dineren met partner, vrienden en familie. Hierbij vind ik het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en via Groningen Cityblog deel ik deze graag met jullie! Veel plezier op onze blog!

Meet blogger… Anouk !

Hi!
Ik ben Anouk, 32 jaar, stewardess zelfstandig ondernemer en moeder van 3 meisjes. 1 van 3,5 en 2 van 1 jaar. En ook ben ik nog stiefmoeder van een jongen van 10. Ik hou ervan om leuke dingen te ondernemen met de kinderen en om nieuwe plekjes en activiteiten te ontdekken! Voor mijn baan als stewardess reis ik natuurlijk de hele wereld over en probeer ik ook vaak leuke nieuwe dingen te vinden. En als ik dan iets nieuws vind, vind ik het super leuk om dit met anderen te delen. Ik heb dan ook heel veel zin om alle mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, tantes, ooms en alle anderen die leuke dingen met kinderen doen te vertellen over wat voor leuks er is voor kinderen in en om Groningen!

Meet blogger en fotograaf… Amanda

Hi!
Ik ben Amanda, samen met mijn partner Giovanni ben ik eigenaar van het mediabedrijf VidGio. Inmiddels woon ik 10 jaar in Groningen. Wonen in de binnenstad is een geweldige inspiratie voor mijn werk. Voor ons mediabedrijf werk ik als copywriter en fotograaf. Van mijn werk en van reizen word ik ontzettend gelukkig. Regelmatig combineren wij reizen en ons werk door opdrachten in het buitenland uit te voeren. Hoe tof is dat! Je kunt mij dus regelmatig in een koffiezaakje aan het werk zien. Lekker aan het editen en schrijven. Voor Cityblog schrijf ik dan ook graag over de beste koffiezaakjes en al het leuks dat te doen is in Groningen!

Meet videograaf en fotograaf… Giovanni !

Hi!
Ik ben Giovanni, samen met Amanda eigenaar van het mediabedrijf VidGio. Geboren in Delfzijl en inmiddels 13 jaar wonend in Groningen. Vanuit een huisje in de binnenstad trek ik er regelmatig op uit. Om video´s te creëren voor bedrijven, bij bruiloften en newbornfilms. Het meest enthousiast wordt ik van filmen, fotograferen, reizen en gezellig de stad in met vrienden. Ik vind het heerlijk om samen met Amanda te werken in een koffiezaakje of al slenterend foto´s te maken in de stad. Graag ontdek ik leuke plekken en leg ik die vast. Voor Cityblog zal ik dan ook foto´s en videoclips met jullie delen.  

Meet fotograaf… Melissa !

Hoi! 
Mijn naam is Melissa. Ik ben 16 jaar oud, ik kom uit Kolham en ben student fotografie. Fotografie is echt m’n passie, vooral het fotograferen in de provincie Groningen vind ik leuk. Onder het motto; je hoeft niet ver van huis te zijn om mooie dingen te zien! Dat laat ik dan ook graag met mijn foto’s zien. 

Verder ben ik naast fotografie ook gek op veel soorten muziek (Ede Staal, Metallica, Rammstein, Spinvis, Chef’special , etc.), koken, lezen, buiten zijn of gewoon wat leuks doen met vrienden.

Wist je dat…
– Groningen de jongste stad van Nederland is;
– Je eindeloos kan stappen in Groningen, omdat de meeste kroegen geen sluitingstijd hebben;
– Niet studerende Groningers Stadjers worden genoemd;
– Groningen één van de beste fietssteden is en ruim 145 km fietspad heeft;
– Eurosonic Noorderslag jaarlijks georganiseerd wordt in Groningen en hier talent ontdekt wordt;
– De eierbal uit Groningen komt;
– Er verschillende bieren in Groningen gebrouwen worden, waaronder Baxbier, Martinus en de bieren van de Groningse bierbrouwerij;
– Ranja uit Groningen komt;
– Hooghoudt in Groningen gevestigd zit;

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.