Søstrene Grene, altijd iets leuks te vinden

December is altijd de tijd van het jaar waarin we massaal op pad gaan om cadeau’s te kopen. Eerst Sinterklaas en dan de kerstdagen. Een winkel waar ik altijd wel iets leuks vind is Søstrene Grene. Je vindt de winkel op de Grote Markt.

Søstrene Grene is een Deense winkel, die werd opgericht in 1973. Søstrene Grene betekent in het Nederlands ‘gezusters Grene’, de zussen Anna en Clara belichamen de waarden en visies van het bedrijf. In de winkel vind je allerlei leuke producten. Daarnaast hebben ze een website waarop je allerlei leuke DIY’s vindt om te maken met producten uit de winkel.

De winkel heeft een aparte deur om binnen te komen en een aparte deur om weer uit de winkel te gaan, zo kun je via een U-vormig pad door de winkel lopen. Bij binnenkomst volg je het pad en kom je van alles tegen. Op dit moment staan de kerstartikelen gelijk bij binnenkomst opgesteld. Zo zijn er hele leuke kerstballen, verschillende kerstbomen (denk aan een houtenframe, en een stalenframe), je vind er uitvouwbare kerststerren, kabouters, lichtgevende kerstboompjes, kaarshouders en nog veel meer.

Daarna loop je door de winkel en vind je een deel waar je kinderattributen vindt, maar ook kledinghaakjes, en droogboeketten, schildersbenodigdheden, kaarsen, handzeep, kaartjes, wegwerpservies, keukenspullen, borden, kopjes, bestek, thee, snoep etc. Denk bij de producten een beetje aan een mix tussen de Xenos en de Dille en Kamille. Het is echt een winkel waarbij je naar binnenloopt en eigenlijk niks nodig hebt, maar toch altijd thuis komt met iets wat je gewoonweg niet kon laten liggen.

Mocht je op zoek zijn naar een cadeau, dan is Søstrene Grene zeker een plek om eens een kijkje te nemen. Ook hebben ze er erg leuk pakpapier en cadeautasjes. Je kunt er hele pakketten samenstellen. Geef als cadeau bijvoorbeeld een leuk pakket met handzeep, scrub, handcrème en wat losse thee. Ga jij een keer heen?

Søstrene Grene
Grote Markt 43-44
Website
Openingstijden
Maandag 12:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 09:30 – 17:30
Zondag 12:00 – 17:00

Volg ons!
Volg Groningen Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Groningen & omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.